MetallicGR

VESA: Το Νέο DisplayPort 1.4 φέρνει πιο κοντά τα 8K@60Hz

Recommended Posts

[NEWS_IMG=VESA: Νέο DisplayPort Standard φέρνει πιο κοντά τα 8K]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general1.jpg[/NEWS_IMG] Το πρότυπο σύνδεσης DisplayPort αναβαθμίζεται από την VESA, με υποστήριξη μεγαλύτερων αναλύσεων ενώ εφοδιάζεται με πολλές βελτιώσεις του σήματος.

Η νέα έκδοση του αρκετά φιλικού στη χρήση DisplayPort standard φέρει τον αριθμό 1.4 και βελτιώνεται σε πολλά σημεία όπως την υποστηριζόμενη ανάλυση που πλέον έχει όριο τα 8K με ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Το νέο standard είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της VESA Display Stream Compression για τη συμπίεση του σήματος (έως 3:1 compression ratio), η οποία δε κάνει αντιληπτή κάποια παραμόρφωση στην εικόνα. Οι συνεχείς βελτιώσεις στη ανάλυση και τις απαιτήσεις του κοινού οδηγούν την VESA σε εξίσου συνεχείς βελτιώσεις των προτύπων σύνδεσης κάτι που βοηθά στη γενική βελτίωση της διαθέσιμης καταναλωτικής τεχνολογίας.

Συνεχίζοντας με τις προσθήκες, η ομάδα της VESA έχει προσθέσει την τεχνολογία Forward Error Correction (FEC) όσον αφορά την ανθεκτικότητα των σφαλμάτων κατά τη μεταφορά του σήματος, το HDR meta transport που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν το σήμα μετατρέπεται για παράδειγμα από DP σε HDMI 2.0a και τέλος παρέχει διευρυμένη μεταφορά ήχου έως 32 καναλιών και με sample rate που φτάνει έως τα 1536kHz για όλους τους γνωστούς τύπους αρχείων.

VESA Publishes DisplayPort? Standard Version 1.4 | VESA

[img_alt=VESA: Νέο DisplayPort Standard φέρνει πιο κοντά τα 8K]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60054.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now