Recommended Posts

Καλησπέρα ,

Θα ήθελα την γνώμη σας

Θέλω να φτιάξω ένα Home storage για το σπίτι και πάνω μέσο router να είναι συνδεδεμένο με pc , laptop , TV - Home cinema. ωστε να read movies κτλπ. + αποθηκευτικός χώρος για photo και video. Και φυσικά σε raid 1 για backup

Να πάω σε κάτι έτοιμο όπως το Synology DiskStation DS215j

Η να φτιάξω ένα μονος απλά δεν έχω περιθώριο για μεγάλο κουτί ( πείτε ένα build ) .

Ελπίζω να έβαλα την ερώτηση στο σωστό μέρος.

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Εχεις πολλες επιλογες, για απλη χρηση ενα nas τυπου Synology/Qnap ειναι οτι πρεπει, αν θες pc θα δωσεις παραπανω λεφτα αλλα οι επιλόγες σου σε hardware και software, μαζι με την ευθηνη να το διαχειριστεις, ειναι παρα πολυ μεγαλυτερες. Προσωπικα χρησιμοποιω pc ακριβως για αυτον τον λογο. Σου ετοιμαζω ενα build και τι μπορεις να κανεις με αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι παρα πολλες οι επιλογες σου στο τι μπορεις να στησεις πανω σε αυτο το μικρο pc για τον ρολο που θες και οχι μονο μιας και ειναι 2-3 φορες ποιο ισχυρο απο το Synology που επελεξες.

Link to comment
Share on other sites

Πέραν τον παραπάνω πληροφοριών εγώ το έχω το https://www.skroutz.gr/s/6083883/Synology-DiskStation-DS215j.html

για τον λόγο Ακριβώς που αναφέρεις και είμαι Υπερευχαριστημένος.

Streaming σε LG smart tv άψογα ,αποθήκευση πάσα νόσο και είδος υλικού ,το έχω ρυθμίσει (μια και δέν το θέλω 24ώρες το 24άωρο) να ανοίγει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της ημέρας και να κλείνει.

Ψύχεται άψογα (έχει 3 προφίλ λειτουργίας) με το ανεμιστηράκι του και δουλεύει σαν server με οτιδήποτε και αν το έχω συνδέσει άψογα (κινητά-τάμπλετ-Λάπτοπ-τηλεοράσεις)

έχει πολλές εφαρμογές (αναλόγος την διάθεση σου) και πολύ υποστήριξη απο την εταιρία σε update διορθώσεις κ.τ.λ.π.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά έχεις άπειρες επιλογές!

Και σε hardware, και σε software/ΟS

(βγάζω εξω το raid1 από την κουβέντα, γιατί μιλάς ουσιαστικά για έναν ωφέλιμο δίσκο και το θεωρό μεγάλο χάσιμο χωρητικότητας... θα προτιμούσα απλό backup ή synchronize συγκεκριμένων αρχείων που δεν επαναφέρονται με κάποιον άλλον τρόπο, σε κάποιον εξωτερικό δίσκο εκτός μηχανήματος [εγώ χρησιμοποιώ goodsync σε 2ο PC στο οικιακό δίκτυο] )

Αν έχεις τίποτα περισσευούμενο hardware, θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις και να γλιτώσεις χρήματα. Οχι πολύ παλιό όμως, γιατί εκεί θα χάσεις άλλα καλούδια, κατανάλωση κλπ

Εχω δοκιμάσει και την λύση του synology (μέσω expenology, στημένο πάνω σε ένα mini-itx με ATOM D510). Εϊχε τα καλούδια του το λειτουργικό και στο πολύ δυνατότερο ΑΤΟΜ από τα μονοπύρηνα που έχουν τα μικρά synology πήγαινε σφαίρα, αλλά τελικά δεν με κέρδισε, και γύρισα σε windows.

Προσωπικά εχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το coolermaster 120 που έχω, έχει καλή σχεδίαση με εύκολη τοποθέτηση 3x3.5 δίσκων ( +SSD αν θες έξτρα μπορείς να χώσεις ακόμα και χωρίς να χάσεις θέση) και καλό αερισμό των δίσκων αυτών. Μπορεί να δουλέψει και αθόρυβα. Βεβαια δέχεται μόνο mini itx M/B, αλλά για μένα αυτό είναι απολύτως ΟΚ. Εχω περάσει από το ΑΤΟΜ που λέω παραπάνω, μετα G630, και τώρα i3-3225.

αν θες να πάρεις μια ιδέα από όλες τις υλοποιήσεις που έχω κάνει για αυτή τη δουλειά, ρίξε μια ματιά στα σχετικά λινκ της υπογραφής μου...

Link to comment
Share on other sites

Να θυμίσω σε όσους δεν γνωριζουν ότι τα Windows 10 έχουν την τελευταία εκδοσή του Hyper-V της Microsoft. Μπορείτε να στήσετε ότι server γουστάρεται πάνω σε Celeron των 35 ευρώ με μπόλικη ραμ και έναν φθηνό SSD. Για αποθήκευση υπάρχει το Storage Spaces.

https://msdn.microsoft.com/en-us/virtualization/hyperv_on_windows/windows_welcome

Storage Spaces: FAQ - Windows Help

Link to comment
Share on other sites

Το goodsync με βόλεψε παρα πολυ για την ώρα μέχρι να φτιάξω το setup που θέλω.

Mόλις προχτές πήρα χαμπάρι ότι υπάρχει και το αντίστοιχο goodsync app για android κινητό, οπότε πλέον συγχρονίζω (ασύρματα μέσω wifi εννοείται) και στο κινητό μου την μουσικούλα μου από το κλασσικό 24χ7 πισάκι... :star:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now