MetallicGR

Σύντομα η μαζική παραγωγή 4 GB HBM2 DRAM από την SK Hynix

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Σύντομα η μαζική παραγωγή 4 GB HBM2 DRAM από την SK Hynix]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general1.jpg[/NEWS_IMG] Η Samsung έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή 4GB HBM2 πριν από λίγες εβδομάδες και η SK Hynix ανακοίνωσε και αυτή με τη σειρά της πως θα κατασκευάσει τις πρώτες αντίστοιχες μνήμες μέσα στο Q3.

Η SK Hynix δείχνει να μένει πίσω από τη Samsung όσον αφορά την παραγωγή μνημών τεχνολογίας HBM2, την ίδια στιγμή που πέρυσι, ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την AMD την πρώτη κάρτα γραφικών που ενσωματώνει την εν λόγω τεχνολογία. Η Samsung ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες την μαζική παραγωγή 4 GB HBM2 που αποτελείται από δύο cores και θα είναι το αρχικό μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί στις επερχόμενες κάρτες γραφικών Pascal για την NVIDIA και Polaris για την AMD. Και οι δύο εταιρίες (Samsung - SK Hynix) θα παρουσιάσουν και άλλες υλοποιήσεις που θα προορίζονται για την enterprise αγορά με HBM stacks 4 και 8 πυρήνων με χωρητικότητες 4GB έως και 8GB ανά cube.

Σημειώνεται ότι οι πρώτης γενιάς μνήμες, όπως αυτές που είδαμε στην Fury X είχαν έναν "πυρήνα" που περιλάμβανε 1GB μνήμης. Οι μνήμες HBM έχουν άμεση επαφή με το die του κεντρικού επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (ASIC) και επικοινωνούν μέσω ενός ευρύ και ταχύτατου διαύλου επικοινωνίας (IO).

http://www.hwbox.gr/news-ram/43082-i-samsung-ksekina-ti-paragogi-hbm2-mnimon-ipsilon-epidoseon.html

[img_alt=Σύντομα η μαζική παραγωγή 4 GB HBM2 DRAM από την SK Hynix]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60293.png[/img_alt]

[img_alt=Σύντομα η μαζική παραγωγή 4 GB HBM2 DRAM από την SK Hynix]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60294.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now