MetallicGR

Φήμες θέλουν τη NVIDIA GTX 1080 με μνήμη 8GB GDDR5X

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Φήμες θέλουν τη NVIDIA GTX 1080 με 8GB GDDR5X μνήμη]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia3.jpg[/NEWS_IMG] Η πρώτη Pascal κάρτα γραφικών που θα αποκαλύψει η NVIDIA δε θα εφοδιάζεται με μνήμες τύπου HBM2 όπως δήλωναν οι μέχρι σήμερα φήμες αλλά θα φιλοξενεί τις εξίσου νέες GDDR5X, σύμφωνα με νέες φήμες.

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία των νέων καρτών της NVIDIA και σύμφωνα με νέα δεδομένα που φέρνει στο φως το BenchLife, η επερχόμενη high end κάρτα GTX 1080 με τον πυρήνα κωδικής ονομασίας GP104 θα συνδέεται σε μνήμες τύπου GDDR5X. Νωρίτερα, φήμες έλεγαν πως η NVIDIA θα υλοποιήσει το πρότυπο HBM2 για τις high end κάρτες γραφικών αρχιτεκτονικής Pascal, με μια διαφορά. Η GTX 1080 - ή όπως θα ονομάζεται - φέρει τον πυρήνα GP104 και τοποθετείται στο ίδιο σημείο με τις GTX 980 και GTX 970 όσον αφορά την τιμολόγηση και την αγορά που σκοπεύει να "πιάσει". Η NVIDIA θα ετοιμάσει και μια ακόμη καλύτερη εκδοσή με περισσότερους CUDA cores και πιθανότατα θα την ονομάσει GP100, η οποία ίσως είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά και θα εφοδιάζεται με μνήμες τύπου HBM2.

Αναφορικά με την GTX 1080, η κάρτα θα χρησιμοποιεί μνήμες τύπου GDDR5X ενώ θα έχει συνολική χωρητικότητα 8GB, κάνοντάς την ιδανική για gaming σε υψηλές αναλύσεις. Ο CEO της εταιρίας Jen-Hsun Huang θα πραγματοποιήσει την αποκάλυψη της αρχιτεκτονικής μέσα στον Απρίλιο, στο GTC ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχουμε καθαρότερη εικόνα των επιδόσεων και των τεχνικών χαρακτηριστικών κατά τη διάρκεια της Computex 2016.

[img_alt=Φήμες θέλουν τη NVIDIA GTX 1080 με 8GB GDDR5X μνήμη]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60566.png[/img_alt]

[img_alt=Φήμες θέλουν τη NVIDIA GTX 1080 με 8GB GDDR5X μνήμη]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60567.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

...meanwhile, αυτό το pcb που το δείχνουν δεξιά και αριστερά, έχει επιβεβαιωθεί τι είναι ή είναι απλά ένα μπρελόκ για να το κοιτάζουμε όσο δεν είναι έτοιμοι να βγάλουν HBM2; :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Παίδες λέτε να είναι καλύτερη η 1080 από την 980ti; Μπορεί και όχι λέω εγώ

Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό που λες, όπως η 980 ήταν δυνατότερη από την 780ti έτσι και η 1080 θα ναι δυνατότερη από την 980ti, περίεργο που ρωτάς κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό που λες, όπως η 980 ήταν δυνατότερη από την 780ti έτσι και η 1080 θα ναι δυνατότερη από την 980ti, περίεργο που ρωτάς κάτι τέτοιο.

Ρωτάω για να μάθω, δέν είμαι και παντογνώστης :D

Link to comment
Share on other sites

Ναι άπλα έθεσα το ερώτημα γιατί η μέν είναι <Τi> ενώ η άλλη σκέτη μέν άλλα νεότερης τεχνολογίας, Ψήνομαι για καρτούλα και γώ εάν καταφέρω να σκοτώσω το Sli με τις 760ti. Πάντως όπως και νά'χει η επόμενη κάρτα μου θα είναι 8Gb και Nvidia

Edited by greece_rodos
Link to comment
Share on other sites

Εμενα προσωπικα με ενδιαφερει η κατηγορια των πανω κατω 200 ευρω και του περισσοτερου κοσμου.Και επιδοσεις απο 4 gtx titan η 980ti να εχει λιγο με ενδιαφερει.Επισης μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο με το dx12 παλι δεν αγοραζω και να βγει κατι στα 200 ευρω αν δεν δοκιμαστει και δεν ειναι μαϊμουδια της nvidia βλεπε gtx 970 παλι δεν αγοραζω.Ναι γουσταρω αλλα...ειναι δυσκολοι καιροι...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now