MetallicGR

Τρεις νέες Mobile GPUs διαθέτει στους OEM η NVIDIA

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τρεις νέες Mobile GPUs διαθέτει στους OEM η NVIDIA]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia1.jpg[/NEWS_IMG] Τα νέα chip έρχονται για να "συμπληρώσουν" τις ανάγκες των κατασκευαστών φορητών υπολογιστών για την low end κυρίως αγορά.

Οι τρεις GeForce 940MX, 930MX, 920MX σίγουρα δεν προορίζονται για τους enthusiasts που φαντάζονται τριψήφιους αριθμούς στην γωνία της οθόνης του, όμως πρόκειται να καλύψουν με άνεση τις περισσότερες καθημερινές εργασίες των καταναλωτών όπως βίντεο, επεξεργασία κειμένου και γενικότερα 2D περιεχόμενο. Το NotebookCheck εξέτασε πρόσφατα ένα τέτοιο notebook και στην ουσία οι παραπάνω κάρτες αντικαθιστούν τις 920M, 930M και 940M και προσθέτουν και memory controller για αποκλειστική μνήμη τύπου GDDR5 (και DDR3) κάτι που αυξάνει τις επιδόσεις σε σχέση με τις DDR3 (μόνο) των προκατόχων τους.

Το κορυφαίο μοντέλο, η 940MX, χρονίζεται στα 1176MHz με τον πυρήνα της 930M να τρέχει στα 1006MHz ενώ η 920MX έχει core clock 965MHz. Όλες τους θα έρχονται σε δύο εκδόσεις η καθεμία, με DDR3 και GDDR5 μνήμη και εκτός από τη διαφορά του τύπου της μνήμης, θα υπάρχουν και "μικροαλλαγές" στους χρονισμούς.

[img_alt=Τρεις νέες Mobile GPUs διαθέτει στους OEM η NVIDIA]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60516.png[/img_alt]

[img_alt=Τρεις νέες Mobile GPUs διαθέτει στους OEM η NVIDIA]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60517.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now