MetallicGR

Η AMD αποκάλυψε ένα νέο VR AR Headset στο GDC 2016

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η AMD αποκάλυψε ένα νέο VR AR Headset στο GDC 2016]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd3.jpg[/NEWS_IMG] Δυναμικά στην αγορά VR μπαίνει η AMD με ένα νέο headset που ευελπιστεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ VR και AR με τη βοήθεια της Sulon Technologies.

Το νέο headset ονομάζεται Sulon Q και η AMD το έχει εφοδιάσει με ένα ολόκληρο σύστημα τροφοδοτούμενο από έναν AMD FX-8800P επεξεργαστή με μια Radeon R7 κάρτα γραφικών Graphics Core Next και συνολικά το chip ακολουθεί τη σχεδίαση Heterogeneous System Architecture με 4 CPU Cores και 8 GPU Cores. Η AMD αναφέρει πως το SoC που περιλαμβάνει το headset είναι Console-class γραφικά και συνδέεται με μια οθόνη OLED ανάλυσης 2560x1440 pixel.

Παράλληλα η συσκευή που μπορεί να βελτιώσει τα όσα βλέπουμε μέσω της τεχνολογίας της επαυξημένης πραγματικότητας, υποστηρίζει όλα τα νέα πρότυπα απεικόνισης DirectX 12 και Vulkan αλλά κι το ολοκαίνουριο LiquidVR για "smooth" επιδόσεις σε VR περιβάλλον. Από τις δηλώσεις που έγιναν στο φετινό Game Developers Conference, το Sulon Q headset θα βρεθεί στην αγορά μέσα στην Άνοιξη και σε άγνωστη για την ώρα τιμή.

<iframe width="800" height="450" src="https://www.youtube.com/embed/zPT4-nRP7Bk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

[img_alt=Η AMD αποκάλυψε ένα νέο VR AR Headset στο GDC 2016]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60652.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now