MetallicGR

Overclocking στο Raspberry Pi 3; Η απάντηση είναι θετική

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Overclocking στο Raspberry Pi 3; Η απάντηση είναι θετική]http://www.hwbox.gr/images/news_images/oc2.jpg[/NEWS_IMG] Ο hacker και προγραμματιστής Jack Zimmermann πήρε στα χέρια του δύο Raspberry Pi 3 και με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στον υπερχρονισμό των μονάδων.

Το νέο Raspberry Pi 3 διαθέτει ένα ARM SoC που χρονίζεται στα 1.2GHz και κατασκευάζεται από τη Broadcom, όμως αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στον Jackenhack ο οποίος εξερεύνησε τους governors, τις συχνότητες και τις τάσεις, καταφέρνοντας αύξηση μερικών εκατοντάδων MHz. Με το linux Raspian στην κάρτα SD, ο Jack καταστάλαξε σε μια συχνότητα 1.5 GHz, όμως παρά τις μικρές ψύκτρες του "overclocking kit" που χρησιμοποίησε, οι θερμοκρασίες έκαναν απαγορευτική την περαιτέρω αύξηση της συχνότητας για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων. Ο Jackenhack χρησιμοποίησε ένα δικό του πρόγραμμα για να προσθέτει φόρτο στον επεξεργαστή και μετρούσε τις θερμοκρασίες αλλά και τις συχνότητες μέσω ενός terminal.

Η κοινότητα και στον ιστότοπο Hwbot.org έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με το overclocking στην πλατφόρμα των ARM x86 αρχιτεκτονικής και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι άκρως θετικά, αφού όλο και περισσότερες μονάδες που κυκλοφορούν, επιτρέπουν tweaking μέχρι ένα συγκεκριμένο βαθμό.

Raspberry Pi 3 Overclocking - JackenHack

[img_alt=Overclocking στο Raspberry Pi 3; Η απάντηση είναι θετική]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60662.png[/img_alt]

[img_alt=Overclocking στο Raspberry Pi 3; Η απάντηση είναι θετική]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60663.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now