MetallicGR

Χρήστες αναφέρουν αυτόματο Upgrade στα Windows 10 χωρίς τη θέλησή τους

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Χρήστες αναφέρουν αυτόματο Update στα Windows 10]http://www.hwbox.gr/images/news_images/microsoft1a.jpg[/NEWS_IMG] Η δωρεάν αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα απ' ότι φαίνεται έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλούς χρήστες οι οποίοι όμως δεν είχαν καν πατήσει το σχετικό μπαλονάκι στη κάτω δεξιά γωνία.

Η "επιμονή" της Microsoft έχει αρχίσει να εξαντλεί την... υπομονή ορισμένων χρηστών οι οποίοι αναφέρουν αυτόματη αναβάθμιση σε Windows 10 παρά την αγνόησή της σχετικής ειδοποίησης στο κάτω δεξιά τμήμα της οθόνης.

Αντίστοιχες τακτικές έχουν αναφερθεί σποραδικά και στο παρελθόν σε πολλές online κοινότητες όπως το Twitter και το Reddit όμως έχουν αυξηθεί ραγδαία μετά την απόφαση της Microsoft να κυκλοφορήσει το upgrade ως "recommended" στους τελικούς χρήστες και μέσω του Windows Update. Ο λόγος κρύβεται στο γεγονός πως όσοι είχαν ενεργοποιημένη την επιλογή "αυτόματης εγκατάστασης" στο Windows Update, τότε η αναβάθμιση ξεκινούσε με την επόμενη επανεκκίνηση, ή όταν είχε ολοκληρωθεί το κατέβασμα των αρχείων εγκατάστασης. Η προσφορά της δωρεάν αναβάθμισης από Windows 7 ή 8.1 ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

[img_alt=Χρήστες αναφέρουν αυτόματο Update στα Windows 10]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60836.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Και να εχεις στησει μηχανηματα με 8.1 σε εταιρειες... την Γ@Μ!Σ3Σ !!

Μεγαλο φαουλ !!

Σ' αυτή τη περίπτωση παίζει διαφορετικό στήσιμο με τις άδειες, οπότε και αυτόματα βγαίνουν εκτός promotion τα συστήματα αυτά. Η ίδια η Microsoft είχε ανακοινώσει πως αν κάποιο PC είναι στημένο με μαζική άδεια ή συμβόλαιο υποστήριξης που δεν περιλαμβάνει αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση ή είναι στημένο για να μπαίνει σε εταιρικό domain, τότε μένουν κανονικά στην εγκατεστημένη έκδοση και πρέπει να αγοράσουν κανονικά άδεια Windows 10. Αν έχει στηθεί ως οικιακό, τότε κατά ένα βαθμό τα 'θελε και τα 'παθε.

Link to comment
Share on other sites

Άντε να ανέβει γρήγορα ο οδηγός για το format γιατί κάποιοι δεν ξέρουν ούτε αυτό να κάνουν! πχ [MENTION=543]Trabakoulas[/MENTION] :hehe: Έλα Χανιά να μου πεις ένα πρόβλημα που έχουν τα 10 στα pc μου! 3 Σταθερά έχω στο σπίτι και έχω και 10 virtual στο macbook για να έχεις να ψάχνεις ώρες!!

Link to comment
Share on other sites

Κάθε πρωί στο PC στο γραφείο (8.1) είναι το πρώτο μου click αυτό το παράθυρο...

Λίγο πριν έχω προλάβει να καταραστώ γλαφυρά όλο το Redmond :hehe: Μετά λέω από μέσα μου ότι "σήμερα θα το ψάξω πως γίνεται disable αυτό το spammάρισμα", ε μετά το ξεχνάω και πάλι από την αρχή αύριο :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now