MetallicGR

Ο Ιστορικός CEO της Intel Andy Grove, έφυγε στα 79

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ο Ιστορικός CEO της Intel Andy Grove, έφυγε στα 79]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της Intel έφυγε χθες από τη ζωή στα 79 του χρόνια, έχοντας αρκετές επιτυχίες στη φαρέτρα του.

Ένας από τους συνιδρυτές ουσιαστικά της Intel, μιας και ήταν στον ίδιο χώρο που οι Robert Noyce και Gordon Moore δημιούργησαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε "μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες επεξεργαστών" το 1968. Ο Andy Grove γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1936 και το 1957 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και σπούδασε χημική μηχανική στο UC Berkeley μέχρι το 1963. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Fairchild Semiconductor ως ερευνητής προτού συν-ιδρύσει την Intel.

Μετά απέκτησε τον τίτλο του Προέδρου το 1979 καθώς και του CEO το 1987. Ο Grove πέρασε την Intel μέσα από πολλές εποχές και μεταβάσεις, με τη πιο σημαντική να εντοπίζεται στην αλλαγή από DRAM κατασκευαστής σε κατασκευαστή μικροεπεξεργαστών. Παράλληλα, ήταν αυτός που οδήγησε την Intel στη παραγωγή chip όπως ο 386 και τον Pentium και μερικά ακόμα που τη μετέτρεψαν σε κολοσσό στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών αφήνοντας πίσω μια μεγάλη κληρονομιά.

https://newsroom.intel.com/news-releases/andrew-s-grove-1936-2016/

[img_alt=Ο Ιστορικός CEO της Intel Andy Grove, έφυγε στα 79]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture61008.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Αυτός φταίει για τους pentium? μπαμ μπαμ μπαμ για να σιγουρευτώ :hehe:

Ναι αλλά ευθύνεται και για την αρχιτεκτονική x86. Αν δεν υπήρχε αυτή, τα πράγματα ίσως να μην ήταν όπως είναι σήμερα στους επεξεργαστές Desktop.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now