MetallicGR

Με πιο αργό CPU έρχεται το νέο iPad Pro των 9.7 ιντσών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Με πιο αργό CPU έρχεται το νέο iPad Pro των 9.7 ιντσών]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple2.jpg[/NEWS_IMG] Σε σχέση με την έκδοση των 12.9 ιντσών που αποκαλύφθηκε πέρυσι, το νέο iPad Pro έχει χαμηλότερα χρονισμένο CPU και τη μισή RAM.

Συντάκτης του TechCrunch ο οποίος έχει στη κατοχή του ένα λειτουργικό δείγμα του νέου tablet από τις δοκιμές που πραγματοποίησε ήρθε στο συμπέρασμα, πως ο επεξεργαστής της νέας συσκευής A9X (SoC) αρχιτεκτονικής 64-bit, χρονίζεται στα 2.16GHz αντί για τα 2.24GHz του πρώτου μοντέλου. Σε προηγούμενο μας άρθρο, είχαμε αναλύσει την αρχιτεκτονική του συγκεκριμένου chip το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον του hardware-άδων με τις υψηλές επιδόσεις του, για την αγορά στην οποία προορίζεται.

Η μαγική λέξη "Pro" που βρίσκεται στην ονομασία του νέου tablet δεν περνά με τον καλύτερο τρόπο στο μικρότερο αδελφάκι του, μιας και εκτός της (μικρής είναι η αλήθεια) διαφοράς στους χρονισμούς του επεξεργαστή, η RAM του είναι η μισή (2GB), απ' ότι αυτή του μοντέλου των 12.9 ιντσών κάνοντας έτσι το multitasking πιο δύσκολο. Το iOS είναι βέβαια γνωστό για την πολύ καλή αξιοποίηση κάθε MB της RAM, οπότε περιμένουμε την ανταπόκριση των χρηστών και εάν υπάρχουν αξιοσήμαντες διαφορές στις επιδόσεις. Τελευταία και αναμενόμενη διαφορά είναι αυτή της ανάλυσης, που στο νέο μοντέλο είναι 2,048 x 1,536 pixel, αρκετά μικρότερη από τα 2,732 x 2,048 της μεγάλης έκδοσης κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, μιας και θα βοηθήσει στην αυτονομία.

[img_alt=Με πιο αργό CPU έρχεται το νέο iPad Pro των 9.7 ιντσών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture61039.png[/img_alt]

[img_alt=Με πιο αργό CPU έρχεται το νέο iPad Pro των 9.7 ιντσών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture61040.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Η σωστή πλευρά είναι υποκειμενική επιλογή!

Το μήλο με τη στάση που έχει πάρει δεν θα με κερδίσει ποτέ.

Θα πέσεις και εσύ....αλλά τότε θα το κρύβεις :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now