MetallicGR

Ποιος είναι ο καλύτερος διακόπτης για ένα keyboard;

Ποιος είναι ο καλύτερος διακόπτης για ένα keyboard;  

29 members have voted

  1. 1. Ποιος είναι ο καλύτερος διακόπτης για ένα keyboard;

    • Cherry MX Brown
      15
    • Cherry MX Black
      0
    • Cherry MX Red
      5
    • Cherry MX Silent
      2
    • Cherry MX Blue
      2
    • Omron
      0
    • Topre
      1
    • Kailh
      0
    • Μεμβράνης
      4
    • Άλλος;
      0


Recommended Posts

Από τα reviews των περιφερειακών μας θα έχετε αντιληφθεί τον συνεχή εντυπωσιασμό μας με καθετί νέο που έρχεται στην αγορά. Μέρος του ενθουσιασμού μπορεί να εντοπιστεί και στους διακόπτες που φέρουν τα πληκτρολόγια, ένα από τα βασικότερα ίσως κομμάτια του hardware που χρησιμοποιούμε την περισσότερη ώρα. Είναι λοιπόν σημαντικό να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι των διακοπτών, είτε πρόκειται για μηχανικούς, είτε μεμβράνης, ή κάποιου άλλου τύπου που έχει έρθει στην αγορά για κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

Αρχικά, σίγουρα στην αγορά δεν υπάρχουν μόνο οι μηχανικοί διακόπτες στη διεθνή αγορά. Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλοί τύποι μηχανικών διακοπτών, όπως υπάρχουν πολλές μάρκες κινητών τηλεφώνων, κάθε μία εξυπηρετεί διαφορετικό κοινό και απαιτήσεις. Η πιο γνωστή, είναι ίσως η Cherry MX, με τη σειρά καφέ, μπλε, μαύρων, λευκών και κόκκινων διακοπτών που προορίζονται για ανθρώπους με διαφορετικές απαιτήσεις, όμως με τα ίδια ενδιαφέροντα όπως για παράδειγμα το Gaming. Για τους διακόπτες, μιλάμε σε κάθε μας review, όταν το πληκτρολόγιο έχει φυσικά της παραπάνω εταιρίας. Αλλιώς έχουμε να κάνουμε ή με διακόπτες capacitive μορφής όπως οι Topre, ή με απλούς μεμβράνης, με τους τελευταίους να υπάρχουν σε σχεδόν κάθε προσιτό πληκτρολόγιο μαζί με εκατοντάδες παραλλαγές τους.

Είτε ενδιαφέρεστε για μικρό το βάρος πίεσης, την tactile αίσθηση που αφήνουν κατά την καταχώρηση μιας εντολής οι Καφέ διακόπτες, ή απλά αρέσκεστε στην γραμμική αίσθηση που αφήνουν πίσω τους οι Μαύροι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει κάτι που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας με κάποιον τρόπο. Γι' αυτό λοιπόν με το σημερινό poll ερχόμαστε να ρωτήσουμε, ποιος είναι για εσάς ο καλύτερος διακόπτης για ένα keyboard;

Ένας σωρός από Cherry MX Green που χρησιμοποιούνται συνήθως στο πλήκτρο space.

[img_alt=Ποιος είναι για εσάς ο καλύτερος διακόπτης για ένα keyboard;]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture60966.png[/img_alt]

Image Source

Link to comment
Share on other sites

Έχω παντού Brown και μ'αρέσουν! Επίσης μ'αρέσει περισσότερο ο ήχος των Blue.

Για γράψιμο τα καλύτερα δεν είναι τα blue? To λέω επειδή ζαχαρώνω κάνα quickfire ή το triggerz γιατί με βολεύει που έχουν και numpad, αλλά θέλω πρώτα να δω τι διακόπτες έχουν. Ένας φίλος αγόρασε razer tournament edition chroma 169? από τα public και μ' άρεσε αρκετά, αλλά κάνει πολύ θόρυβο. Πάντως δεν έχει numpad οπότε κόβεται αυτόματα, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Έχω παντού Brown και μ'αρέσουν! Επίσης μ'αρέσει περισσότερο ο ήχος των Blue.

+1, Cherry MX Brown και ξερό ψωμί! Μειωμένος θόρυβος με tactile feedback.

Με βολεύουν απίστευτα στο γράψιμο και δεν κάνουν και πολύ θόρυβο. Έχω το Logitech G710+ που είναι καλό μεν, αλλά μεγάλο χωρίς λόγο.

Τα razer που έχω δοκιμάσει δεν μου κάνανε το "click" και αυτό γιατί clickαραν πολύ, κάτι ανάμεσα σε blue και brown, με λίγο παράξενη αίσθηση.

Θα ήθελα να δοκιμάσω Black, που δεν έχω βρει σε κανένα retail. Επίσης γιατί δεν φέρνει κανείς τα Corsair K-series σε μη-Red, όπου κοίταξα δεν έχει ούτε Brown, ούτε Blue..:chargrined:

Link to comment
Share on other sites

Mx red γιατί δεν κάνουν φασαρία, είναι υπερευαίσθητα και καταλαβαίνουν τι θέλω να κάνω πριν πάει το κουμπί κάτω! Έχω στο μαγαζί black νομίζω αλλά δεν μου αρέσουν θέλουν πολύ δύναμη για να γράψω, τα blue είναι φανταστικά σε αίσθηση αλλά κάνουν υπερβολικό θόρυβο!

Link to comment
Share on other sites

Για οτιδήποτε περιλαμβάνει πολύ γράψιμο κανένα cherry δεν συγκρίνεται με topre.

Μιλάς από εμπειρία?

Διαβάζω πώς όλες οι Toproειδές εταιρίες λένε τα ίδια αλλά ποτέ δεν έτυχε να δοκιμάσω πολύ κάποιο Topre.

Link to comment
Share on other sites

Ήμουν γενικώς τύπος των Brown. Με το που έπιασα όμως Cherry MX Blue, τους λάτρεψα κυρίως για πληκτρολόγηση.

Πάντως έχω χρησιμοποιήσει αρκετούς διακόπτες πλέον, καθένας έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά. Οι κόκκινοι που έχω στο K70 RGB μου αρέσει η γραμμικότητα τους, τους λείπει όμως το tactile feedback.

Οι Topre δεν μου φάνηκαν να έχουν πολλές διαφορές σε αίσθηση σε σχέση με τους Red.. συνεπώς δεν έχουν και πολλά να δικαιολογήσουν για την υψηλή τιμή τους.

Απο κεί και πέρα διστάζω να πάρω θέση για τους Kailh, δεν είναι άσχημοι αλλά μου φαίνονται σαφώς πιο ελαφρύτεροι στο πάτημα και περισσότερο clicky.

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Μιλάς από εμπειρία?

Διαβάζω πώς όλες οι Toproειδές εταιρίες λένε τα ίδια αλλά ποτέ δεν έτυχε να δοκιμάσω πολύ κάποιο Topre.

Δεν έχω δικό μου keyboard με topre το οποίο να το έχω χρησιμοποιήσει καιρό αλλα έτυχε γνωστός να μου δανείσει το hhkb του για σχεδόν 2 εβδομάδες. Απο τότε περιμένω πως και πως να ανοίξει drop στο massdrop για realforce 87u μαζί με spacebar keycaps απο πλαστικό PBT.

Τα topre ειναι αδιαμφισβήτητα κλάσεις ανώτερα απο cherry και δεν έχει και τόσο νόημα να προσπαθήσεις να τα συγκρίνεις το θέμα είναι περισσότερο το αν είσαι διαθετημένος να τα σκάσεις για ενα topre καθώς κοστίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now