MetallicGR

Σε προπαραγγελία βγαίνει το πρώτο Ubuntu Tablet

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Σε προπαραγγελία βγαίνει το πρώτο Ubuntu Tablet]http://www.hwbox.gr/images/news_images/linux.jpg[/NEWS_IMG] Canonical και BQ συνεργάζονται ακόμη μια φορά για το πρώτο tablet με Ubuntu ανοίγοντας τις προπαραγγελίες με αρχική τιμή ?259.90.

Το Tablet θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Ubuntu 15.04 της Canonical ενώ θα μπορεί να λειτουργήσει και ως κανονικός υπολογιστής, όταν του συνδέσουμε πληκτρολόγιο και ποντίκι, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα της Ισπανικής BQ που είναι υπεύθυνη για την σχεδίασή του. Η αρχιτεκτονική είναι ARM και έτσι πλήθος εφαρμογών x86 ίσως να μη μπορούν να τρέξουν στο tablet. Από πλευράς specs, είναι ίσως από τις λίγες φορές που μπορούμε να πούμε πως το hardware είναι συμπαθητικό. Το Aquaris M10 Ubuntu φιλοξενεί οθόνη 10,1 ιντσών ανάλυσης Full HD με λόγο πλευρών 16:10, επεξεργαστή MediaTek MT8163A τετραπύρηνο και χρονισμένο στα 1.5GHz, 2GB RAM και οπίσθια κάμερα 8MP.

Παράλληλα θα υπάρξει και έκδοση με οθόνη 1280x800 η οποία και θα πωλείται στα 259.99? ενώ η Full HD έκδοση θα έρχεται με προτεινόμενη τιμή 299,99?.

http://www.ubuntu.com/tablet/devices

[img_alt=Σε προπαραγγελία βγαίνει το πρώτο Ubuntu Tablet]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture61378.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now