MetallicGR

PS4K: Διπλάσιες επιδόσεις GPU, καλύτερο CPU με τιμή $399

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Sony PS4K: Διπλάσιες επιδόσεις GPU, καλύτερο CPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35609.jpg[/NEWS_IMG] Νέες φήμες σχετικά με την φημολογούμενη και βελτιωμένη κονσόλα της Sony έρχονται στην επιφάνεια και αναφέρονται στις επιδόσεις αλλά και την τιμή της.

Συγκεκριμένα, μέσα από τις πηγές του NeoGAF γίνεται γνωστό πως η επερχόμενη κονσόλα θα καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα που διαχωρίζει τις κονσόλες με την πλατφόρμα του PC από άποψης κορυφαίων επιδόσεων. Με την τεχνολογία να εξελίσσεται αρκετά πιο γρήγορα απ' ότι στο παρελθόν, οι κονσόλες δείχνουν την ηλικία τους όταν συγκρίνονται με έναν κορυφαίο σημερινό υπολογιστή κάτι που αντικατοπτρίζεται στις επιδόσεις τους αφού η μεγαλύτερη ανάλυση που μπορούν να τρέξουν είναι αυτή των 1080p.

Το PS4K της Sony ευελπιστεί να το αλλάξει αυτό, όταν θα κυκλοφορήσει με προτεινόμενη τιμή $399. Εκτός από την τιμή οι επιδόσεις του θα είναι αρκετά βελτιωμένες σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, τόσο από άποψης GPU, όσο και από CPU με τις φήμες να αναφέρουν διπλάσιες επιδόσεις στο υποσύστημα των γραφικών. Η Sony έχει αυτή τη στιγμή άριστη συνεργασία με την AMD (όπως και η Microsoft) και με την νέα πλατφόρμα που θα πλαισιώνεται από τους Bristol Ridge (υποψήφιο SoC που ίσως βρεθεί στα σωθικά του PlayStation) και αργότερα Summit Ridge (τα Zen CPU) έτσι περιμένουμε κάποιο ισχυρότερο υποσύστημα γραφικών και επεξεργαστικών μονάδων από την ίδια εταιρία.

Το αποτέλεσμα αυτής της αναβάθμισης θα είναι φυσικά οι βελτιωμένες επιδόσεις και η μεγαλύτερη ανάλυση στην οποία η κονσόλα θα μπορεί να αναπαραγάγει παιχνίδια, λέγοντας πως το 4K θα περάσει τα "σύνορα" του mainstream. Ένας ακόμη ανερχόμενος τομέας θα είναι και το VR, όπου η Sony ετοιμάζει και αυτή τη δική της πρόταση που ίσως κυκλοφορήσει μαζί με το PS4K. Το VR θα περάσει και σε AAA τίτλους που θα μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα το νέο hardware όπως τα Eve Valkyrie, το GT Sport και το Robinson που θα είναι βελτιστοποιημένα για το PlayStation VR.

[img_alt=PS4K: Διπλάσιες επιδόσεις GPU, καλύτερο CPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture61870.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Όταν βγαζεις μια νέα κονσόλα next gen τέλος του 2013 με αρχές του 2014 όπου προορίζεται να βρισκεται για μια πενταετία τουλάχιστο στην αγορά, και απο τα πρώτα κι όλας παιχνίδια δεν μπορεί να κρατήσει 60fps σε 1080p και αρκετοί developers αναγκάζονται να κλειδωνουν στα 30fps προφανώς και κάτι δεν έχει πάει καλά.

Και σιγά μην μπορέσει σε 4κ να ανταπεξέλθει πάλι σε ικανοποιητικά fps, πιο πολύ σαν δικαιολογία το βλέπω εγώ μονο και μονο για να ανταπεξέλθουν στα 1080p και 60fps παρά για το 4κ.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι μόνο τα πόσα fps θα βγάζει στα παιχνίδια, και ειδικά στα 4Κ. Εδώ του λείπει εγγενής υποστήριξη στο 4Κ, ούτε UHD ταινία δεν μπορεί να προβάλλει σωστά. Πρέπει να ενσωματωθεί τουλάχιστον HDMI 2.0, και από κει και πέρα βλέπουμε πως θα τα πάει.

Δεν περιμένω και πολλά στις επιδόσεις, αν δεν μπει μια κάρτα της τάξης τουλάχιστον R9 390X πάνω στο PS4 - με ότι και αν συνεπάγεται αυτό από άποψης form factor - κατανάλωσης - ψύξης που πρέπει να είναι περιορισμένα σε ένα τέτοιο πακέτο.

Link to comment
Share on other sites

Φανταστικά νέα. Αυτό σημαίνει οτι για τουλάχιστον τα επόμενα 4-5 χρόνια σχεδόν όλα τα παιχνίδια θα γράφονται για την GCN αρχιτεκτονική της AMD, async compute με οτι συνεπαγεται, με τους υπολοιπους απλα να ακολουθουν.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι έτσι το ps4k θα πατάει μικρά happy medium all arround pcάκια :hehe:

Ας παίζει 1080p όλα τα παιχνίδια με αρκετά fps και μπορούμε να περιμένουμε λίγο καιρό για το 4k :)

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, επιτέλους κάποιος γράφει έναν ρεαλιστικό στόχο :) Όταν δεν παίζω καλά καλά με την 980ti 4k θα παίξει το ps4 4k...ναι με 3fps!! Μακάρι να παίζει τα πάντα 1080p 60fps θα χοροπηδάνε όσοι το πάρουν από την χαρά τους!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now