MetallicGR

Φήμες θέλουν τις AMD Radeon 490/490X Polaris GPUs στα τέλη Ιουνίου

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Φήμες θέλουν τις AMD Radeon 490/490X Polaris GPUs στα τέλη Ιουνίου]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd6.jpg[/NEWS_IMG] Οι φήμες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή θέλουν την AMD να πραγματοποιεί ένα "softlaunch" των καρτών στην Computex, ευελπιστώντας σε κυκλοφορία στα τέλη Ιουνίου.

Οι επερχόμενες Radeon 400 Series κάρτες γραφικών είναι το επόμενο "δυνατό χαρτί" της AMD και ένα μεγάλο βήμα από κατασκευαστικής άποψης με τη νέα λιθογραφία των 16nm FinFET της GlobalFoundries. Παράλληλα έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός πως οι νέες Polaris GPUs της AMD με κορυφαία μοντέλα τις R9 490 και R9 490X θα φιλοξενούν μνήμες τύπου GDDR5X της Micron οι οποίες όχι μόνο αυξάνουν το bandwidth και τη χωρητικότητα, αλλά λειτουργούν σε χαμηλότερη τάση και πιθανότατα θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια για overclocking, κάτι που μένει να δούμε στη πράξη.

[img_alt=Φήμες θέλουν τις AMD Radeon 490/490X Polaris GPUs στα τέλη Ιουνίου]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture61916.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Refresh και οχι Rebrand, έχει διαφορά, οι 390 δεν ηταν ενα απλο Rebrand των 290.

Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω καθώς παρακολουθώ το Driver development στα linux. Προκειμένου να λειτουργήσει η 390 φτιάχτηκε νέο microcode για το Power Management κομμάτι της GPU. Τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν σίγουρα διαφορές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now