MetallicGR

Και το mainstream GP106 NVIDIA Pascal Chip χαμογελά στη κάμερα

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Και το mainstream GP106 NVIDIA Pascal Chip χαμογελούν στη κάμερα]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia1.jpg[/NEWS_IMG] Ένας ακόμη πυρήνας (GP106) των επερχόμενων GeForce 1000 series εμφανίζεται σε νέα διαρροή.

Η NVIDIA προορίζει το συγκεκριμένο για την mobile αγορά μιας και στην φωτογραφία απεικονίζεται ένα MXM module για μητρικές φορητών υπολογιστών. Βέβαια, κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο "απείραχτο" chip υποστηρίζεται πως θα κάνει την εμφάνισή του και ως mainstream κάρτα γραφικών για desktop συστήματα και απέναντι σε προτάσεις όπως η Polaris 11 της AMD ενώ όσον αφορά τον "εσωτερικό" ανταγωνισμό θα ξεπεράσει με ευκολία την GTX 960 μιας και διπλασιάζεται ο αριθμός των transistor.

Σύμφωνα με την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του VideoCardz to chip θα έχει εμβαδόν 170 με 200 mm2 που είναι σαφώς μικρότερο από ένα GM206 όμως θα φιλοξενεί μέχρι και 1280 CUDA πυρήνες στη πλήρη μορφή του. Τέλος, δε γίνεται λόγος για τις μνήμες που πιθανότατα θα φέρουν οι εν λόγω κάρτες, μιας και απ' ότι φαίνεται η Samsung θα διαθέσει όχι GDDR5X, αλλά απλά "πυκνότερες" GDDR5 με ελαφρώς υψηλότερους χρονισμούς, τόσο στα mainstream, όσο και στα GP104.

[img_alt=Και τα mainstream NVIDIA Pascal Chip χαμογελούν στη κάμερα]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62040.png[/img_alt]

[img_alt=Και τα mainstream NVIDIA Pascal Chip χαμογελούν στη κάμερα]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62039.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now