MetallicGR

Οι σχεδιαστές της BMW χρησιμοποιούν πλέον HTC Vive VR Headsets

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι σχεδιαστές της BMW χρησιμοποιούν πλέον HTC Vive VR Headsets]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Η BMW εκμεταλλεύεται την εικονική πραγματικότητα για να σχεδιάσει τα επόμενα αυτοκίνητά της.

Μπορεί το HTC Vive και το Oculus Rift να χαρακτηρίζονται κυρίως ως gaming συσκευές, στη πραγματικότητα η χρήση τους δεν σταματάει εκεί, αλλά επεκτείνεται και σε πολλούς ακόμα τομείς. Η κατασκευάστρια αυτοκινήτων BMW και συγκεκριμένα το τμήμα σχεδίασης, χρησιμοποιεί πλέον το νέο headset της HTC ως μια χείρα βοηθείας στη σχεδίαση ενός οχήματος. Το σύστημα που δημιούργησε η BMW ονομάζεται "μεικτής πραγματικότητας" και θα βοηθήσει την εταιρία στη σχεδίαση και υλοποίηση των ιδεών σε λιγότερο χρόνο και με μικρότερο κόστος, δύο από τους βασικούς στόχους που θα πρέπει να έχει κάθε ανταγωνιστική εταιρία.

Η BMW στο σχετικό άρθρο της αναφέρει και τα specs του συστήματος που αποτελείται από έναν Core i7 επεξεργαστή της Intel, δύο GTX TITAN X κάρτες γραφικών με custom υδρόψυξη και αυξημένους χρονισμούς που έχει πετύχει μέσω της αναγνωρισμένης μεθόδου του overclocking. Ο εικονικός χώρος σχεδίασης βασίζεται στη μηχανή γραφικών Unreal Engine και σύμφωνα με την BMW το σύστημα είναι ικανό να δείξει σταθερά 90FPS για ομαλή εμπειρία. Μέσω αυτού μπορούν να πραγματοποιήσουν μια ακριβή αναπαράσταση του cockpit του αυτοκινήτου βοηθώντας έτσι στη γρηγορότερη σχεδίαση πρωτότυπων προχωρώντας πιο γρήγορα στη παραγωγή του αυτοκινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now