MetallicGR

NVIDIA GTX 1080: 50% ταχύτερο υποσύστημα μνήμης αναφέρουν φήμες

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA GTX 1080: 50% ταχύτερο υποσύστημα μνήμης αναφέρουν φήμες]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia3.jpg[/NEWS_IMG] Η high end desktop Pascal κάρτα γραφικών που θα φέρει η NVIDIA στην αγορά το καλοκαίρι θα έχει έως και 50% ταχύτερο υποσύστημα μνήμης τύπου GDDR5X.

Εκτός από τις βελτιώσεις της αρχιτεκτονικής Pascal στην λιθογραφία των 16nm FinFET, η NVIDIA θα ενσωματώσει και τις νέες GDDR5X μνήμες οι οποίες έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα από τις τωρινές GDDR5 και βελτιωμένες επιδόσεις όσον αφορά το bandwidth τους με το ASIC.

Η αύξηση δε θα μπορούσε να έρθει χωρίς τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην αρχιτεκτονική και έτσι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η high end κάρτα γραφικών θα εφοδιάζεται με 8GB GDDR5X μνήμη και εύρος διαύλου 384-bit παρόμοιων επιδόσεων με την 980 Ti (320GB/s). Ίσως το 50% να είναι αρκετά αισιόδοξος αριθμός από πλευράς των "διαρροών" μιας και οι συγκεκριμένες κάρτες λέγεται πως θα δε θα αποτελούν την "κορυφή του παγόβουνου", τουλάχιστον μέχρι η NVIDIA να ξαναχτυπήσει με τον πλήρη GP100 πυρήνα για Desktop. Παρόλ' αυτά η είδηση αποτελεί φήμη, οπότε μπορείτε ελεύθερα να την αμφισβητήσετε!

[img_alt=NVIDIA GTX 1080: 50% ταχύτερο υποσύστημα μνήμης αναφέρουν φήμες]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62105.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι θέλανε την 1060 να φθάνει την 980ti

Πάντα έτσι γίνεται εκτός κάποιον εξαιρέσεων..η x60 φτάνει συνήθως την προηγούμενης σειράς x80 :) Ένα 20% θα το πάρουμε όπως και να χει!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να βάλει GDDR5X στις νέες κάρτες. Ο λόγος είναι ότι τα GDDR5X chips θα μπουν σε μαζική παραγωγή μέσα στο καλοκαίρι. Εκτός και αν η Nvidia καθυστερήσει να βγάλει τις κάρτες της.

Link to comment
Share on other sites

οσοι κρατησετε 980ti και οποιασδηποτε 9 σειρας και πισω ...καλη τυχη

Θεωρητικά 50% για τις μνήμες...δεν θα γίνει κανένα θαύμα ρε οι εταιρείες δεν είναι φιλόπτωχα ιδρύματα να δίνουν επιδόσεις με το τσουβάλι :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now