MetallicGR

Νέα πατέντα της Apple για haptic feedback στα Macbook της

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Νέα πατέντα της Apple για haptic feedback στα Macbook της]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple2.jpg[/NEWS_IMG] Μια πατέντα που ίσως να μη δούμε ποτέ στη παραγωγή κατοχύρωσε η Apple και αφορά το πληκτρολόγιο των Macbook της.

Συγκεκριμένα, η εταιρία θέλει να φέρει μια τεχνολογία, ανάλογη με αυτή που χρησιμοποιείται σε φορητές συσκευές όπως το iPhone στους φορητούς υπολογιστές της σειράς Macbook. Πιο ειδικά, για να το επιτύχει ίσως αντικαταστήσει εντελώς το πληκτρολόγιο με μια ενιαία επιφάνεια αφής στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να γράψει κείμενα, όπως σε ένα iPad, έχοντας δηλαδή ένα εικονικό πληκτρολόγιο ή κάποια άλλη μορφή διεπαφής που θα διευκολύνει την χρήση της εκάστοτε εφαρμογής. Η πατέντα αναφέρει πως ο χρήστης θα μπορεί να μετακινήσει για παράδειγμα το numpad στην αριστερή πλευρά κάτι που ίσως βολεύει τους αριστερόχειρες.

Βέβαια, ας μη ξεχνάμε ότι οι πατέντες υποβάλλονται, κατοχυρώνονται και μερικές φορές αφήνονται κλεισμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, οπότε ίσως να μην δούμε ποτέ την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας, ή τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον.

[img_alt=Νέα πατέντα της Apple για haptic feedback στα Macbook της]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62192.png[/img_alt]

[img_alt=Νέα πατέντα της Apple για haptic feedback στα Macbook της]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62193.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now