MetallicGR

Με έμφαση στην ασφάλεια κλείνει το 2015 για το Android της Google

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Με έμφαση στην ασφάλεια κλείνει το 2015 για το Android της Google]http://www.hwbox.gr/images/news_images/android.jpg[/NEWS_IMG] Στο νέο της Android Security Report, η Google αναφέρει παρουσία ισχυρής ασφάλειας στο Android, εφόσον βέβαια ο χρήστης παραμείνει στα "όρια" του Google Play.

Τα δεδομένα του 2015 σύμφωνα με την αναφορά της Google είναι εξαιρετικά θετικά, τονίζοντας την ασφάλεια που έχει το Android παρά την "open source" φύση του. Συγκεκριμένα καθ' όλη τη διάρκεια του 2015, η Google σκάναρε 400 εκατομμύρια συσκευές την ημέρα σε μια προσπάθεια να μειώσει το κακόβουλο λογισμικό που εγκαθιστούν από το Play Store ή από άλλες πηγές. Η εταιρία σημειώνει πως εξέταζε περίπου 6 δις εγκατεστημένες εφαρμογές καθημερινά και προστάτευσε εκατομμύρια χρήστες με το χαρακτηριστικό Safe Browsing που υπάρχει στον Google Chrome.

Οι "πιθανώς κακόβουλες εφαρμογές" με την εν λόγω μέθοδο μειώθηκαν στο 0.15%, όταν η κύρια πηγή εφαρμογών ήταν το Play Store, και αυξήθηκε στο 0.5%, όταν οι εφαρμογές προέρχονταν και από άλλες πηγές, εκτός του Play Store. Μάλιστα, η Google ανέφερε πως ο αριθμός των "πιθανώς κακόβουλων εφαρμογών" φαίνεται πως αυξήθηκε τη τελευταία περίοδο. Επιπλέον, όπως τόνισε και το ThreatPost, ο αριθμός των ενεργών συσκευών Android που δε φέρουν τη πιο πρόσφατη έκδοση του Security Patch της Google έφτασε το 29%, ενώ παράλληλα το 71% των συσκευών εξακολουθεί να τρέχει Android 4.4 KitKat.

http://static.googleusercontent.com/media/source.android.com/en//security/reports/Google_Android_Security_2015_Report_Final.pdf

[img_alt=Με έμφαση στην ασφάλεια κλείνει το 2015 για το Android της Google]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62366.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now