MetallicGR

Πληροφορίες για το GPU Roadmap της AMD (2016-2018)

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Πληροφορίες για το GPU Roadmap της AMD (2016-2018)]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd2.jpg[/NEWS_IMG] Μπορεί οι πρώτες πληροφορίες να ήρθαν από το Capsaicin Event στα μέσα Μαρτίου, όμως η AMD απαντά στα ερωτηματικά τόσο της αρχιτεκτονικής Polaris όσο και των επόμενων.

Μέσα στο 2016 θα κυκλοφορήσουν όπως είναι γνωστό δύο νέα chip που θα τοποθετηθούν στη κορυφή των "400 Series". Ο λόγος για τα Polaris 10 "Ellesmere" και Polaris 11 "Baffin", δύο κάρτες που θα κατασκευάζονται στα 14nm και θα είναι οι πρώτες FinFET κάρτες της AMD. Οι Polaris θα υποστηρίζουν hardware αποκωδικοποίηση HVEC (h.265) ενώ θα πλαισιώνονται από εξόδους εικόνας DisplayPort 1.3 και HDMI 2.0. Σημειώνεται ότι οι κάρτες δε πρόκειται να αντικαταστήσουν τις τωρινές Fiji υλοποιήσεις της εταιρίας κάτι που θα γίνει στις αρχές του 2017 με την αρχιτεκτονική Vega.

Η Vega θα αποτελείται από τουλάχιστον ένα high end chip το οποίο θα αντικαταστήσει τις Fury X με τους πυρήνες Fiji και θα φέρει στο τραπέζι τις πολυπόθητες μνήμες HBM2, μιας και η μαζική παραγωγή βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Στις Vega θα δούμε να χρησιμοποιείται και πάλι η ίδια μέθοδος ολοκλήρωσης των 14nm κάτι που ενδέχεται να συνεχιστεί και με τις μεθ-επόμενες Navi, όμως η είσοδός τους στην αγορά θα "συμπέσει" και με έναν νέο τύπο μνήμης.

[mag_full=Πληροφορίες για το GPU Roadmap της AMD (2016-2018)]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62408.png[/mag_full]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now