MetallicGR

Τέλος λαμβάνει η διαμάχη μεταξύ NVIDIA - Samsung

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τέλος λαμβάνει η διαμάχη μεταξύ NVIDIA - Samsung]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia3.jpg[/NEWS_IMG] Οι εταιρίες αποφάσισαν να λύσουν μια και έξω τις διαφορές τους που σχετίζονται με μερικές πατέντες σχετικές με κάρτες γραφικών.

Τα τελευταία χρόνια, οι NVIDIA - Samsung βρίσκονται σε συνεχείς διαμάχες καθώς η πρώτη κατηγόρησε τις Samsung και Qualcomm για παραβίαση των πατεντών της, που αποτελούν κατ' επέκταση ιδιοκτησία της NVIDIA. Οι πατέντες εντοπίζονται στο υποσύστημα των καρτών γραφικών που φέρουν συγκεκριμένα SoC των δύο παραπάνω εταιριών και αποτέλεσαν τον κύριο λόγο που η NVIDIA αναγκάστηκε να προσφύγει σε δικαστήριο για την επίλυση του ζητήματος.

Πλέον, με την Samsung να φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι από τις πρόσφατες αποφάσεις των δικαστηρίων, φαίνεται πως οι δύο βρήκαν τη λύση με τη μέθοδο του "cross-licensing", δηλαδή την αμοιβαία χρήση μερικών πατεντών, οι οποίες έχουν να κάνουν κατά πάσα πιθανότητα με chip γραφικών. Φυσικά στη συμφωνία ενδέχεται να βρίσκονται και μερικά χρήματα, για την ηθική ικανοποίηση των πλευρών.

[img_alt=Τέλος λαμβάνει η διαμάχη μεταξύ NVIDIA - Samsung]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62689.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now