MetallicGR

Το Android Marshmallow εγκατεστημένο στο 7.5% των συσκευών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το Android Marshmallow εγκατεστημένο στο 7.5% των συσκευών]http://www.hwbox.gr/images/news_images/android.jpg[/NEWS_IMG] Με σταθερούς ρυθμούς προχωρά η αποδοχή του Android 6 Marshmallow μιας και βρίσκεται εγκατεστημένο στο 7.5% των ενεργών συσκευών.

Η αποδοχή δε μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη της Apple και του iOS που λανσάρει τα updates της απευθείας στον τελικό χρήστη, αφού η Google Θα πρέπει να τα αποστείλει την αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού στον εκάστοτε κατασκευαστή αφήνοντας στην κρίση του το εάν θα το υποστηρίξει ή όχι. Στο διάγραμμα βλέπουμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό της πίτας εξακολουθεί να βρίσκεται υπέρ του KitKat με 35.6% ενώ ακολουθεί το Jelly Bean με ποσοστό 20.1%.

Το Marshmallow που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο βρίσκεται στο 7.5% ενώ σημειώνεται πως η Google δε φαίνεται να σταματά με τις νέες εκδόσεις, αφού φέτος σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα θα έχουμε και την τελική έκδοση του Android N (πιθανότατα Nutella).

[img_alt=Το Android Marshmallow εγκατεστημένο στο 7.5% των συσκευών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62687.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Δοξα και τιμή στο 2% των "σκληροπυρηνικών" Gingerbread. Βασικά για τίποτα ηλικιωμένους που δεν έχουν σχέση με smartphone τους κόβω :hehe:

Τεράστιο πρόβλημα το segmenentation που έχει δημιουργήσει η google. Πρέπει να θεσπιστεί ένα διαφορετικό μοντέλο για τα updates - όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Στο παρόν μοντέλο η Google αναβαθμίζει το λειτουργικό αλλά δεν ασχολείται με την συμβατότητα για τα διάφορα μοντέλα. Αυτό αφήνει τους κατασκευαστές - και τα σίγουρα μικρά developer group τους - να αναγκάζονται να δημιουργούν εξ' ολοκλήρου νέες ολόκληρες rom οι οποίες πρέπει να περάσουν μια τεράστια φάση δοκιμών προτού αποφασιστεί ότι είναι stable. Αυτό αναγκαστικά καθυστερεί το deployment της νέας rom η οποία μπορεί να πάρει μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο. Μόνο η Sony έχει δείξει προς το παρόν συνέπεια και αρκετά γρήγορα updates.

Link to comment
Share on other sites

To πρόβλημα με το Android το βρίσκω όχι στην Google αλλά στους κατασκευαστές κυρίως.

Πως είναι δυνατόν να δέχεσαι από τα 10 μοντέλα που έχεις κάθε χρόνο να αναβαθμίζονται μόνο τα 2 στο νέο Android;

Αντίθετα, η Αpple για 2 τουλάχιστον χρόνια υποστηρίζει πιο παλιά μοντέλα με το νέο iOS.

Από την πλευρά της καλά κάνει η Google εφόσον οι κατασκευαστές της πληρώνουν την άδεια για το νέο λειτουργικό :hehe:

Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε και το αντίστοιχο chart για το iOS.

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι το φταιξιμο της google

μιλαμε για linux like λειτουργικο με χιλια δυο hw, αρχιτεκτονικες κτλ

ο κατασκευαστης που επελεξε hardware θα πρεπει να φροντισει και για τους drivers, ειτε να κανει μεγαλο κομματι open source να ασχοληθει η κοινοτητα

απο την αλλη η απλ εχει 5-6 hw iterations και παλι μανταρα τα κανει

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now