MetallicGR

Ακυρώνεται η Ανάπτυξη των Intel Broxton & SoFIA SoC

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ακυρώνεται η Ανάπτυξη των Intel Broxton & SoFIA SoC]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Η Intel αλλάζει στρατηγική και ακυρώνει τα projects SoFIA και Broxton που προορίζονταν για Mobile συσκευές όπως Tablets και Smartphones.

Τα δύο SoC θα κυκλοφορούσαν φέτος και θα προορίζονταν για πληθώρα tablet και smartphones, ενώ ήδη είχαν ακουστεί μεγάλα ονόματα όπως της Microsoft, η οποία θα προμηθευόταν τα παραπάνω SoC για δικές της συσκευές. Η απόφαση έρχεται μετά και τη πρόσφατη σταδιακή απόλυση 12 χιλιάδων υπαλλήλων που θα ολοκληρωθεί το 2017. Μέχρι στιγμής η πρόσφατη πλατφόρμα Apollo Lake δε φαίνεται να επηρεάζεται με βάση την ίδια την Intel που επιβεβαίωσε πως θα διατεθεί κανονικά σε κατασκευαστές tablet.

Η απόφαση έρχεται μετά από την αρνητική αποδοχή που είχε η γενιά των επεξεργαστών Atom σε σημείο που η εταιρία έχανε χρήματα για τη διατήρηση των επεξεργαστών μέσα στην αγορά. Παράλληλα, η εταιρία είχε αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος με πρόσφατο δελτίο τύπου στο οποίο ο CEO της Brian Krzanich αναφέρθηκε σε δραστικές αλλαγές στον πυρήνα της εταιρίας.

[img_alt=Ακυρώνεται η Ανάπτυξη των Intel Broxton & SoFIA SoC]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62697.png[/img_alt]

[img_alt=Ακυρώνεται η Ανάπτυξη των Intel Broxton & SoFIA SoC]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62698.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now