MetallicGR

Στο κοινό ο πρώτος κβαντικός υπολογιστής της IBM

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Στο κοινό ο πρώτος κβαντικός υπολογιστής της IBM]http://www.hwbox.gr/images/news_images/ibm.jpg[/NEWS_IMG] Η IBM προσφέρει έναν εξομοιωτή του δικού της κβαντικού υπολογιστή και οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω διαδικτύου.

Οι κβαντικοί υπολογιστές είναι αναμφίβολα ένα από τα "next big things" που θα ακολουθήσουν έχοντας αρκετά διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από τους σημερινούς υπολογιστές ανοίγοντας τον δρόμο για διαφορετικές χρήσεις και αμέτρητες εφαρμογές σε έναν σύγχρονο κόσμο. Η κβαντική τεχνολογία από την άλλη αποτελεί θέμα δεκάδων ερευνών ανά τον κόσμο για ακαδημαϊκούς συνήθως λόγους, όμως εταιρίες όπως η Google και η NASA έχουν κάνει σημαντικά μεγάλα βήματα για την "αποκρυπτογράφηση" των μυστικών που κρύβονται.

Ο "υπολογιστής" της IBM έχει ισχύ 5 κβαντομπίτ ή qubit και ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει έναντι του δυαδικού συστήματος στο οποίο και βασίζονται όλες οι τωρινές συσκευές είναι πως στο quantum computing μπορούν να αναπαραστήσουν τόσο το 0 και το 1 όσο και έναν συνδυασμό αυτών, σύμφωνα με την ιδιότητα superposition της κβαντικής πληροφορικής, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητες και τις επιδόσεις.

http://www.research.ibm.com/quantum/#start

[img_alt=Στο κοινό ο πρώτος κβαντικός υπολογιστής της IBM]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62702.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now