MetallicGR

6 και 8 Cores θα έχουν αρχικά οι AMD Zen δηλώνουν πηγές

Recommended Posts

[NEWS_IMG=6 και 8 Cores θα έχουν αρχικά οι AMD Zen δηλώνουν πηγές]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd6.jpg[/NEWS_IMG] Μοντέλα με τέσσερις ή λιγότερους πυρήνες ίσως ακολουθήσουν στη πορεία όμως σύμφωνα με φήμες η AMD δε θα τους λανσάρει εξ' αρχής.

Οι επερχόμενοι Summit Ridge που θα κυκλοφορήσουν επίσημα στις αρχές του 2017 από την AMD για μητρικές με το AM4 socket θα έρχονται αρχικά μόνο με 6 και 8 πυρήνες (και πιθανότατα 12/16 threads) όπως αναφέρει το WCCFTech καθώς δε φαίνεται να υπάρχει λόγος για μικρότερους FX επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen. Η AMD θέλει να οδηγήσει τους χρήστες που επιθυμούν κάποιον διπύρηνο ή τετραπύρηνο επεξεργαστή στις APU προτάσεις της που θα κυκλοφορήσουν φέτος (Bristol Ridge) αφήνοντας τα μεγάλα μοντέλα για όσους σκοπεύουν να τοποθετήσουν μια αποκλειστική κάρτα γραφικών και θέλουν τις απόλυτες επιδόσεις από το σύστημά τους.

Συγκεκριμένα η πηγή αναφέρει πως μόνο εφόσον υπάρξει ζήτηση για μικρότερα SKUs η AMD θα προβεί στην παραπάνω ενέργεια όμως θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο αφήνοντας λίγες επιλογές που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των χρηστών. Παράλληλα το γεγονός ότι όλοι οι επεξεργαστές θα μπορούν να τοποθετηθούν στην ίδια πλατφόρμα βελτιώνει την δυνατότητα αναβάθμισης σε κάποιον καλύτερο επεξεργαστή με το πέρας του χρόνου.

[img_alt=6 και 8 Cores θα έχουν αρχικά οι AMD Zen δηλώνουν πηγές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62709.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

AMD είναι αυτή, κρατάς μικρό καλάθι μπας και ξαφνιαστείς ευχάριστα, λέμε τώρα.... :P

Εγώ νομίζω πως θα τα πάει καλά με τον zen .

Με ικανοποιητικό IPC και με αρκετά cores θα μπορέσει να δώσει αυτό που όλοι θέλουμε.

Link to comment
Share on other sites

Για να δουμε.. Ειχαμε ξανακουσει για 8cores...!! Ελπιζω να μην επαναληφθει το φιασκο με τους 8core bulldozers!

Καλά θα τα πάει, σίγουρα καλύτερα από της μπολντόζες.

AMD είναι αυτή, κρατάς μικρό καλάθι μπας και ξαφνιαστείς ευχάριστα, λέμε τώρα....

Κράτα μικρομεσαίο καλάθι :)

Link to comment
Share on other sites

Πολυς κοσμος θα αργησει να κανει αναβαθμιση λογο του οτι η amd εκανε πατατα με τους faildozer και πολλοι στραφηκαν στην intel που και αυτη απο γενια σε γενια ειχε μονο 5% διαφορα με την προηγουμενη.Αρκετοι που θα θελουν htpc και all in one οικονομικα συστηματα θα στραφουν στα apu νεας γενιας am4 (zen+polaris) που αν ειναι και τιμολογιακα αλλα και απο θεμα επιδοσεων ενταξει τοτε πιστευω θα αρχισει η amd να κανει πωλησεις...αυτο που θελω να δω ειναι 4 πραγματικους πυρηνες και οχι 2 smt 4 σε apu...??? πραγματικα ειμαι περιεργος...επισης ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ειναι οικονομικοτεροι των 150 ευρω μην πω 200 ευρω...

Link to comment
Share on other sites

Πολυς κοσμος θα αργησει να κανει αναβαθμιση λογο του οτι η amd εκανε πατατα με τους faildozer και πολλοι στραφηκαν στην intel που και αυτη απο γενια σε γενια ειχε μονο 5% διαφορα με την προηγουμενη.

Ακριβώς. Η AMD απέτυχε τότε και έχασε πολύ έδαφος.

Βέβαια, αυτό που "πειράζει" την Intel είναι μεγάλα μερίδια αγοράς που έχει η AMD στην South East Asia(Thailand, Indonesia etc).

Εκεί λόγο του ότι ο κόσμος δεν αγοράζει καθόλου μεσαία και μεγάλη κατηγορία προιόντων προτιμά το πιο φτηνό AMD σύστημα.

Όπως έχω ξαναγράψει, ξεχάστε την AMD να κάνει focus σε "μεγάλα" συστήματα. Αυτό που πάει να κάνει είναι να "κλέψει" μερίδιο αγοράς από το τα Β,Η και Q chipsets της Intel όπου είναι και ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now