MetallicGR

Update "χαλάει" το UEFI Support σε ASUS Motherboards & Windows 7

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Update "χαλάει" το UEFI Support σε ASUS - Windows 7]http://www.hwbox.gr/images/news_images/microsoft.jpg[/NEWS_IMG] Η Microsoft φαίνεται πως έπεσε πάνω σε ένα νέο bug στο Windows Update, που αυτή τη φορά αποτρέπει την εκκίνηση όσον συστημάτων έχουν ASUS μητρική και Windows 7 σε UEFI mode.

Συγκεκριμένα το update ασφαλείας αναφέρεται στο χαρακτηριστικό Secure Boot το οποίο τα Windows 7 δεν υποστηρίζουν εγγενώς και έτσι, όσα συστήματα έχουν "στηθεί" για UEFI boot από κάποιο GPT partition, δεν εκκινούν καθώς το Secure Boot αντιλαμβάνεται κάποια "παραβίαση ασφαλείας". Το αποτέλεσμα, είναι χιλιάδες συστήματα που φέρουν τον συνδυασμό ASUS μητρικής και Windows 7 με UEFI boot και ενεργοποιημένη την επιλογή Secure Boot από το BIOS να αδυνατούν να ξεκινήσουν πέφτοντας πάνω στην παρακάτω κόκκινη οθόνη.

Η ASUS έχει ήδη δημοσιεύσει την λύση, που είναι ιδιαίτερα απλή και απαιτεί από τον χρήστη να μπει στο BIOS και να αλλάξει την επιλογή Secure BIOS από Windows UEFI mode σε "Other OS" ούτως ώστε να μπορεί να προχωρήσει στο λειτουργικό χωρίς πρόβλημα.

[img_alt=Update "χαλάει" το UEFI Support σε ASUS - Windows 7]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62723.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now