JC_Denton

OCZ Vertex 2: Οι νέοι SATA-3.0 SSD των ~500MB/sec σε Write/Read ταχύτητες !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547d7a65cada11.jpg[/WRAPLEFT]H OCZ φαίνεται πως έδειξε στους υπεύθυνους του Fudzilla (επιβεβαιωμένο από τα Forums της εταιρείας και τον Tony που εργάζεται σε αυτήν) τα πρώτα πρωτότυπα δείγματα από τους καινούριους της SSD, με την ονομασία OCZ Vertex 2.

Μπορεί να μην έχουμε δει καν τους πρώτους OCZ Vertex στην αγορά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εταιρεία να κάνει τα απαραίτητα βήματα εμπρός, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών (που ίσως είχε χάσει εν μέρει, με τους πρώτους OCZ Core SSD).

Έτσι, μιλάμε για κάτι το οποίο πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό: Ο SSD διαθέτει εσωτερικό 4πλό RAID, με ειδικό ενσωματωμένο controller, που του επιτρέπει να πιάνει ταχύτητες εγγραφής ως και 480 MB/sec, ενώ ανάγνωσης στα 550 MB/sec!

Θεωρητικά, μιλάμε για μεταφορά αρχείου των 20 GB μέσα σε 41.66 δευτερόλεπτα, ενώ φανταστείτε τα τεράστια οφέλη που θα έχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με Audio/Video Editting.

Φυσικά, αυτά τα νούμερα ξεπερνούν κατά πολύ το SATA-2 πρωτόκολλο, οπότε μιλάμε σίγουρα για πρωτόκολλο SATA-3.0, που μάλλον θα γίνει το κύριο πρωτόκολλο που θα χρησιμοποιούν όλοι οι νέοι SSD.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι ο SSD θα είναι έτοιμος για να βγει στην αγορά στα τέλη του Q1 2009, άρα μάλλον θα τον δούμε να παρουσιάζεται κοντά στη CeBIT 09.

Μια εικόνα από τις επιδόσεις του SSD:

464969646fcbc63.jpg

Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

για αυτό δεν αξίζει να αγοράσει κανείς από τώρα SSD, μέχρι να το πάρει απόφαση να αγοράσει, να ντυθεί, να βγει από το σπίτι να πάει στο μαγαζί ΤΣΟΥΠ βγαίνει νέο μοντέλο...

Link to comment
Share on other sites

Καλά είναι στόκοι στην ocz...?

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει ο vertex σου λένε "έχουμε και Vertex2 5 φορές καλύτερο, αλλά ψώνησε εσύ τον Vertex1 τώρα..."

Δηλαδή για ποιό λόγο να πας να πάρεις τον 1, που δεν έχει βγει καν, όταν σου δείχνουν επιδόσεις του 2, ο οποίος είναι με τόση διαφορά καλύτερος...

"Εταιρία με απαράδεκτο marketing, 2 σειρές αποτυχημένους ssd και ξανά απαράδεκτο marketing, με 3 γράμματα"...

Link to comment
Share on other sites

Τα σχόλιά σας δεν είναι άδικα, δε το πάει καλά η OCZ με τους δίσκους της. Ωστόσο το μόνο που μου μένει από το άρθρο είναι η εξέλιξη των δίσκων αυτών, πόσο γρήγορη διαφαίνεται να είναι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now