MetallicGR

Φήμη: Η AMD Vega GPU κυκλοφορεί τον Οκτώβριο

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Φήμη: Η AMD Vega GPU κυκλοφορεί τον Οκτώβριο]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd3.jpg[/NEWS_IMG] Φήμες αναφέρουν πως η AMD σκέφτεται να επισπεύσει τη κυκλοφορία των Vega για να ανταγωνιστεί την NVIDIA στον τομέα των πωλήσεων GPU.

Η NVIDIA έκανε το μεγάλο βήμα με την αποκάλυψη των GeForce GTX 1000 Series οι οποίες βρίσκονται εβδομάδες πριν κυκλοφορήσουν επίσημα στην αγορά. Η AMD θα λανσάρει τις mainstream Polaris μέσα στον προσεχή μήνα και σύμφωνα με το τελευταίο roadmap οι Vega αναμένονται το 2017.

Όσον αφορά τις Vega η AMD εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του VideoCardz, αρκετά βιαστική με το roadmap της και θέλει να κυκλοφορήσει τις Vega αρκετά νωρίτερα, με τις πηγές να μιλούν για Οκτώβριο. Η Vega 10 GPU όπως είναι η κωδική ονομασία που έχει διαρρεύσει από παλιότερα νέα πρόκειται ουσιαστικά για την high end κάρτα γραφικών της AMD, η οποία θα βασίζεται εν μέρη στην αρχιτεκτονική Polaris και θα κατασκευάζεται στην λιθογραφία των 14nm FinFET, όπως και οι τωρινές.

Η μεγάλη προσθήκη όμως θα είναι αυτή των HBM2 μνημών που θα αυξήσουν την χωρητικότητα και το bandwidth και η AMD έτσι θα βρεθεί ένα βήμα μπροστά, επισκιάζοντας τις κινήσεις της NVIDIA με την τελευταία να μην φαίνεται πως βιάζεται με το "μεγάλο chip" της που θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα στο πρώτο μισό του 2017.

[img_alt=Φήμη: Η AMD Vega GPU κυκλοφορεί τον Οκτώβριο]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62944.png[/img_alt]

[img_alt=Φήμη: Η AMD Vega GPU κυκλοφορεί τον Οκτώβριο]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture62939.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Ψησταριά η ίδια η καινοτομία? Ντροπή Γιώργο πως μιλάς έτσι???

Την αλήθεια λέω, έχει πολύ καλές επιδόσεις για τα 280? που έδωσα τον Οκτώβρη μαζί με τα μεταφορικά (ACS ε), αλλά είναι ζεστή η ρουφιάνα πολύ :P

Link to comment
Share on other sites

Τότε δεν είναι κ πολύ κάρτα ρε αφού κάνει σαν αεροπλάνο και ζεματάει όλη την ώρα ρε..Μάθετε να λέτε ότι είναι μούφα και η κάρτα και ας είναι AMD δεν είναι κακό! [MENTION=543]Trabakoulas[/MENTION] με 400 ευρώ ΔΕΝ παίρνεις την 980ti μου :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Ελα ρε και εχω βρεί να σπρωξω την ψησταριά στα 200?. :hehe:

Απο αυτά που βλέπω μάλλον θα κάνει περίπατο η πράσινη ακομα και αν αποκαλυφθεί κι αλλο φιάσκο όπως με την 970.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Παρόλο το φιάσκο με την 970...παραμένει ακόμα και σήμερα μια εξαιρετική κάρτα, ήσυχη με χαμηλή κατανάλωση :) Επίσης αν έχεις 2 τέτοια καταττρέφεις "θηρία" 2 χιλιάδων ευρώ :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now