MetallicGR

"Made in India" θα είναι πιθανόν τα μελλοντικά iPhone

Recommended Posts

[NEWS_IMG="Made in India" θα είναι πιθανόν τα μελλοντικά iPhone]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35029.jpg[/NEWS_IMG] Η Foxconn θα επενδύσει $10 δις στην ίδρυση ενός νέου εργοστασίου στην καρδιά της Ινδίας, όμως πιθανότατα δε θα επηρεάσει θετικά τις τιμές του γνωστού handset.

Νέες αναφορές περιτριγυρίζουν τη νέα συσκευή της Apple λέγοντας πως η Foxconn, η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του, θα εγκαινιάσει ένα νέο εργοστάσιο 1200 στρεμμάτων το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά για την κατασκευή του iPhone. Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται στην Ινδία σε αντίθεση με τα τωρινά που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου απαιτεί περίπου 18 μήνες προτού το εργοστάσιο γίνει λειτουργικό μετά το κλείσιμο της σχετικής συμφωνίας ενώ λέγεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το 2020. Η Ινδία δεν είναι μια άγνωστη χώρα για την Foxconn αφού για αρκετό καιρό κατασκεύαζε κινητά της Nokia. Μετά το πέρας της συμφωνίας τους το 2014 και μετά την πώληση του τμήματος των κινητών της (Nokia) στην Microsoft έναν χρόνο νωρίτερα, η Foxconn έκλεισε το εργοστάσιό της στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Apple εκτός από τη γραμμή παραγωγής που θα "κλειδώσει" στην περιοχή χάρη στην Foxconn, αναμένεται να κατασκευάσει και δικό της RnD κτήριο στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας με κόστος $25 εκ.

Ο CEO της εταιρίας Tim Cook σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην γραμμή παραγωγής των iPhone στη Κίνα

[img_alt="Made in India" θα είναι πιθανόν τα μελλοντικά iPhone]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63004.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Πως αυτό θα συμφέρει την Apple από την άποψη κόστους κατασκευής των iPhone?

Με δεδομένα τα συμβάντα στην Foxconn, μου φαίνεται λίγο προκλητική αυτή η φωτό. Από την άποψη πως είναι PR-ίστικη - "ξεπερνάμε τον παλιό μας εαυτό, δεν είμαστε κακοί". Just sayn.

Link to comment
Share on other sites

Λέγεται 2-3 χρόνια τώρα ότι η Ινδία είναι η νέα "Κίνα". Αν δεν κάνω λάθος πέρυσι το μεροκάματο είχε πέσει σε ποσό λιγότερο από αυτό της Κίνας.

Όσο για την Foxconn ναι, έχουμε ακούσει πολλά άλλα δεν είναι ότι τους πιέζουν να πάνε. Μαζεύονται κοντά 100k άτομα όταν κάνουν προσλήψεις και προσλαμβάνουν τα 30-40k. Κάπου είχα ακούσει ότι σε σχέση με άλλους η Foxconn πλήρωνε παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Μωρή Αντουανέτα, τι λες; :hehe:

Τι GDP per capita έχουν οι χώρες που αναφέρεις, ξέρεις;!

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

Ακόμα και τώρα που έχει βγει στην φόρα τι γίνεται δεν παύει η ζήτηση να είναι μεγαλύτερη. Όσο μικρές και να είναι οι παροχές που δίνει η Foxconn δεν παύει να δίνει ελάχιστα παραπάνω από άλλα εργοστάσια. Αν δεν ήθελαν να πάνε εκεί θα πήγαιναν κάπου αλλού με λιγότερα. Αυτό που λέω είναι ότι δεν τους βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό για να πάνε.

Καταλαβαίνω τι λες αλλά βλέπω εντελώς το εργασιακό κομμάτι.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και η Ινδια θα είναι η νέα Κίνα με τόσο πληθυσμό που έχει.

Απορώ γιατί δεν το πήγανε σε κανένα Vietnam όμως. [MENTION=771]sofos1990[/MENTION] έχετε εργοστάσιο στο Βιετναμ ή ακόμα στην ενδοχώρα της Κίνας είναι?

Άκουσα μερικές εταιρίες που τα πήγαν όλα εκεί στην ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

Η Αsrock ξέρω έχει στο Vietnam oι υπόλοιποι έχουμε στην Κίνα. Το θέμα με το Vietnam είναι ότι δεν μπορεί να καλύψει μεγάλες παραγωγές σε αυτόν τον τομέα, τώρα πως τα καταφέρνει στα ρούχα δεν ξέρω. Επίσης, είναι πολύ πιο επικίνδυνο από θέμα ασφάλειας. Αν στην Κίνα δεν τηρούνται 1 φορά οι κανόνες στο Vietnam δεν τηρούνται 10.

Η Βραζιλία ήταν καλό σημείο για εργοστάσιο γιατί είναι πολύ δύσκολη η εισαγωγή εκεί πέρα και αυτόματα αποκτάς είσοδο σε όλο την Αμερική.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now