MetallicGR

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των AMD Polaris GPU αποκαλύπτονται

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τα τεχνικά Specs των AMD Polaris GPU αποκαλύπτονται]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd4.jpg[/NEWS_IMG] Τα specs των Polaris GPU έρχονται στην επιφάνεια από πηγές που μίλησαν στο TechPowerUp.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, έχουμε στη κατοχή μας τα specs των δύο νέων καρτών γραφικών αρχιτεκτονικής Polaris. Οι 4ης γενιάς GCN κάρτες της AMD θα τοποθετηθούν στην mainstream αγορά με σκοπό να αντικαταστήσουν τις τωρινές Hawaii 390/390X.

Αρχικά, το μεγαλύτερο εκ των δύο chip, Polaris 10 "Ellesmere" θα ενσωματώνει 2048 Stream Processors και single-precision floating point performance που θα φτάνει τα 5.5 TFLOP/s σύμφωνα με στοιχεία της AMD που είναι σχετικά υψηλότερες από αυτές των 390X αλλά και της FirePro W9100. Το μέγεθος του PCB αναμένεται να είναι ελαφρώς μακρύτερο από αυτό της R9 Nano ενώ θα έχει TDP περί τα 150W κάνοντάς την ιδιαίτερα θελκτική για την mainstream και ITX αγορά. Επιπρόσθετα η κάρτα θα έρχεται με επιτάχυνση HVEC/H.265 hardware encode/decode, DisplayPort 1.3 και HDMI 2.0a εξόδους εικόνας. Η κάρτα λέγεται ότι υα φέρει μνήμη 8GB τύπου GDDR5/GDDR5X και θα συνδέεται με τον πυρήνα μέσω ενός 256-bit interface.

Η μικρότερη GPU, Polaris 11 "Baffin" θα ενσωματώνει 13 Compute Units κάτι που μεταφράζεται σε 896 Stream Processors, και στόχο την αντικατάσταση της R7 360 εκτός εάν η AMD σκοπεύει να μας εντυπωσιάσει φτάνοντας και την 370 (7850). Οι επιδόσεις της σε single-precision θα ανέρχονται στα 2.5 TFLOP/s ενώ το TDP δε θα ξεπερνά τα 50Wκάτι που σημαίνει πως δε θα απαιτεί σε καμία περίπτωση επιπλέον τροφοδοσία. Η κάρτα θα έχει μνήμη GDDR5 χωρητικότητας 4GB και θα επικοινωνεί με τον πυρήνα μέσω ενός διαύλου 128-bit.

[img_alt=Τα τεχνικά Specs των AMD Polaris GPU αποκαλύπτονται]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63056.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Το ότι το μεγάλο και δυνατότερο polaris 10 έχει λιγότερα tflop/s από την "μικρή" GTX 1070 μου δημιουργεί περισσότερες ανησυχίες για την αγορά στις κάρτες γραφικών. Άρα θα έχουμε τουλάχιστον μια χρονιά ακόμα με την AMD να μην είναι ανταγωνιστική;

Link to comment
Share on other sites

Είναι μπερδεμένη η κατάσταση και πολύ συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τα επόμενα βήματα της AMD. Σε αντίθεση με τις nVidia, όπου είχε "βρωμίσει" το ίντερνετζ με "leaks" και ξέραμε τι περίπου να περιμένουμε 1 μήνα πριν, στις Polaris - και ακόμα πιο μετά οι Vega - επικρατεί ομίχλη. Εν τέλει, μάλλον καταλήγουμε πως αντί να κυκλοφορήσει flagship μοντέλα η AMD, θα δώσει στην αγορά τα mainstream - entry level μοντέλα. Βίοι αντίθετοι με την nVidia.

Επειδή η φήμη "390X performance" στον P10 φαίνεται να επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές, δεν θα είναι καθόλου άσχημη η μετάβαση των επιδόσεων αυτής της κάρτας στο mainstream κομμάτι, ως αντικαταστάτης των 380 ή 370, ενώ οι P11 που θα είναι για το entry level κομμάτι θα είναι σίγουρα full HD capable. Συνδυαζόμενα με τις χαμηλές-προσιτές τιμές των κατηγοριών, θα είναι καλό deal.

Το "πέπλο μυστηρίου" όμως θα καλύπτει το high-end και flagship κομμάτι της αγοράς, καθώς οι Vega αργούν η nV θα κάνει πάρτυ από τον Ιούνιο μέχρι και τουλάχιστον τον Οκτώβριο.

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι ειναι νωρις για συμπερασματα εγω ειμαι λατρης της κατηγοριας 200-250 ευρω gtx 1060 και r9 480 οταν τις δουμε και τις δυο στην πραξη μονο τοτε μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα μεχρι να βγουν παιχνιδια που να υποστηριζουν dx12_1...καλο 2017...θεωρητικα και η σειρα 9xx υποστηριζει dx12_1 αλλα μεχρι την πραξη...τα λεμε το 2017!!!

Link to comment
Share on other sites

Προτιμώ την AMD να μας δώσει κάρτες στην mainstream κατηγορία κι ας είναι κάτω από 1070-1060 ,αν τις φορτώσει με πολλά καλούδια για future proof αγορά εγώ θα την προτιμήσω μιας και ανάλυση δεν αλλάζω ακόμα και το vr δεν μπορώ να το δεχτώ!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now