JC_Denton

To πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο για την ASUS - άμεση μείωση μισθών στα κορυφαία στελέχη !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f944693.jpg[/WRAPLEFT]Η ASUS ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αυτό το τρίμηνο είναι το πρώτο που παρουσιάζει ζημιές, από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία!

H ASUS λοιπόν και αυτή, μετά από ένα τέτοιο νέο, δείχνει να ετοιμάζεται για μειώσεις στους μισθούς των κορυφαίων στελεχών της, μέχρι να επιστρέψει στα κέρδη.

Έτσι, η πτώση αυτή που οδήγησε στη ζημιά του τελευταίου τριμήνου, ήταν κατά πάσα πιθανότητα αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης σε χαμηλού κόστους μητρικές, καθώς και του ανταγωνισμού από τις υπόλοιπες εταιρείες στο χώρο των netbook, που παίζει το ASUS Eee PC.

Οι μειώσεις που αναμένονται στους μισθούς των κορυφαίων στελεχών δε θα είναι καθόλου μικρές - μιλάμε για ένα 30% για όσους είναι στο βαθμό του Αντιπροέδρου και πάνω, καθώς και 60%(!) σε αυτούς που μετέχουν στο εταιρικό συμβούλιο.

Αυτό μάλιστα που δήλωσε η ASUS είναι ότι, μετά από τέτοια αποτελέσματα, δύσκολα θα δούμε ένα επικερδές επόμενο τρίμηνο, περιμένοντας την ανάκαμψη από το μεθεπόμενο.

Σίγουρα τα πράγματα δείχνουν για πρώτη φορά άσχημα για τον κολοσσό, αλλά σαφώς η κίνηση να μη μειώσει το προσωπικό ή να κλείσει κάποιο εργοστάσιο, αλλά να αντιμετωπίσει την κρίση με τη μείωση μισθούς στους κορυφαίους, δε θα περάσει απαρατήρητη από την κοινή γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

τουλάχιστον βλέπεις και από την μεριά των στελεχών απώλειες-περικοπές ....όχι μόνο απολύσεις προσωπικού για να μειώσουν τα κόστη....

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο και πάλι μπράβο, μπορεί να είναι το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο για την ASUS αλλά το αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά χωρίς να στερεί την δουλειά από τον κοσμάκη, αλλά να μειώνει το μισθό από τα κορυφαία στελέχη. Πιστεύω δεν έχει ανάγκη να φοβάται η ASUS και ότι θα επανέλθει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now