MetallicGR

Οι πιο αξιόπιστοι HDDs σύμφωνα με τη BackBlaze

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι πιο αξιόπιστοι HDDs σύμφωνα με τη BackBlaze]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general2.jpg[/NEWS_IMG] Η εταιρία cloud υπηρεσιών BackBlaze δημοσίευσε μερικά από τα στοιχεία της που απαντούν στην ερώτηση, "ποιος φτιάχνει τους πιο αξιόπιστους σκληρούς δίσκους της αγοράς".

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα συγκέντρωσε η BackBlaze τα οποία αναφέρονται στα ποσοστά αποτυχίας που έχουν οι σκληροί δίσκοι που στεγάζει στους servers της. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αποκαλύπτονται μερικά στοιχεία για το ποιος κατασκευαστής είναι πιο αξιόπιστος και το ενδιαφέρον φέτος στρέφεται στη Seagate η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ τα ποσοστά αποτυχία της, καθώς από το 10% έχουν πέσει στο 3.4%, πέφτοντας κάτω από αυτά της Western Digital και φτάνοντας πιο κοντά στα επίπεδα των Toshiba.

Το ποσοστό των 3.48% Seagate HDD αντιστοιχεί στο δείγμα των σκληρών δίσκων της ίδιας εταιρίας που φτάνουν τις 36,863 μονάδες για το Q1 του 2016. Ο συνολικός αριθμός σκληρών δίσκων που δοκιμάστηκαν ανέρχεται σε περίπου 61,590. Η BackBlaze έχει κατηγοριοποιήσει και τα ποσοστά αποτυχίας του κάθε μοντέλου ξεχωριστά, όπως φαίνεται και στη τελευταία φωτογραφία. Από αυτά, πιο αξιόπιστοι και με διαφορά φαίνονται οι σκληροί δίσκοι της Hitachi, ενώ κλείνοντας καλή εντύπωση κάνει και η Seagate η οποία φαίνεται πως έχει βελτιώσει τις μεθόδους κατασκευής στα πιο πρόσφατα μοντέλα της.

https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-reliability-stats-q1-2016/

[img_alt=Οι πιο αξιόπιστοι HDDs σύμφωνα με τη BackBlaze]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63215.png[/img_alt]

[img_alt=Οι πιο αξιόπιστοι HDDs σύμφωνα με τη BackBlaze]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63233.png[/img_alt]

[img_alt=Οι πιο αξιόπιστοι HDDs σύμφωνα με τη BackBlaze]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63234.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Αρκετά μεγάλο δείγμα! Αν δεν υπάρχει κάτι θεμελιωδώς λάθος με την έρευνα (π.χ. το datacenter με τους seagate να είναι πιο κοντά στο τρένο και τέτοια "περιβαλλοντολογικά") τότε βγαίνουν κάποια καλά συμπεράσματα.

:)

Link to comment
Share on other sites

το ελεγα απο παλιά οτι οι hitachi ηταν οι πιο αξιόπιστοι!

εχω ακόμα 80ριδες sata που δουλεύουν 12 ωρες την ημέρα, εννοείται οι αντίστιχοι seagate, western εκείνης της εποχής με ίδια χρήση δεν είναι πλέον εν ζωή :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now