MetallicGR

Αύξηση παρατηρείται στο GPU Market Share για την AMD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Αύξηση παρατηρείται στο GPU Market Share για την AMD]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd6.jpg[/NEWS_IMG] Η στροφή στο mainstream και παράλληλα στο μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς θα πραγματοποιήσει η AMD κάτι που θα επισφραγίσει με τη κυκλοφορία των Polaris 10, 11.

Αναφορές αναφέρουν πως η AMD το Q4 του περασμένου έτους κατάφερε αύξηση του μεριδίου αγοράς κατά 6.69%, ιδίως μετά τη κυκλοφορία της Tonga R9 380X κάρτας γραφικών η οποία έρχεται με 4GB μνήμη και αντιστέκεται στην GTX 960 της NVIDIA. Η NVIDIA να πρόκειται να βρεθεί στην αγορά με τις 1080/1070 αρκετά σύντομα όμως το "βαρύ πυροβολικό" της AMD δε θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ οι αρχικές πληροφορίες όπως αυτές του επίσημου roadmap μιλούν για κυκλοφορία στις αρχές του 2017.

Ταυτόχρονα στο ίδιο τρίμηνο (Q4 2015) η NVIDIA σημείωσε πτώση της τάξης του 7,56%, ειδικά μετά τη διάθεση της GTX 950 στην αγορά. Αυτό σημαίνει πως η AMD φαίνεται πως εστιάζει κυρίως στο mainstream κομμάτι με τις Polaris και κατά τη διάρκεια όλους του έτους, προτού στραφεί στα ανώτερα στρώματα με τις Vega. Προς το παρόν, οι Polaris βρίσκονται ήδη σε τροχιά για την Computex και αναμένουμε περισσότερα από τα τέλη Μαΐου.

[img_alt=Αύξηση παρατηρείται στο GPU Market Share για την AMD]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture63328.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now