MetallicGR

Νέα beta του Android N αποκαλύπτεται στο Google I/O

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Νέα beta του Android N αποκαλύπτεται στο Google I/O]http://www.hwbox.gr/images/news_images/android.jpg[/NEWS_IMG] Διαθέσιμη προς όλους είναι η νέα έκδοση η οποία προσφέρει επίσης νέα χαρακτηριστικά όπως υποστήριξη VR.

Η Preview 3 που είναι και η πρώτη beta του γνωστού λειτουργικού συστήματος γίνεται και επίσημα διαθέσιμη για συσκευές Nexus, Xperia Z3 και Pixel C. Μια από τις σημαντικότερες προθήκες είναι και αυτή του VR Mode η οποία επιτρέπει την εκτέλεση VR εφαρμογών ενώ πλέον υπάρχει και η δυνατότητα affinity ενός εκ των πυρήνων για την εκτέλεση ορισμένων διεργασιών που σχετίζονται με την επιτάχυνση.

Βελτιώσεις έχει υποστεί και ο τομέας του multitasking με την Google να έχει αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί το carusel δείχνοντας μόνο τα 7 τελευταία apps που χρησιμοποιήθηκαν ενώ τα υπόλοιπα θα εμφανίζονται σαν λίστα. Support για το Vulkan API έχει επίσης προστεθεί στο OS κάτι που θα ωθήσει τη δημιουργία παιχνιδιών σε αυτό το API παρά στο OpenGL.

Ο νέος JIT compiler αποσκοπεί στην ταχύτερη εγκατάσταση εφαρμογών (κατά 75%), ενώ το compiled μέγεθος του κώδικα της εφαρμογής μετά την εγκατάσταση θα είναι έως και 50% μικρότερο. Η λειτουργία Doze υπόκεινται και αυτή με τη σειρά της σε αλλαγές και συγκεκριμένα μετατρέπεται σε Doze on the Go καθώς μπορεί να ρυθμίσει την κατανάλωση και όση ώρα το τηλέφωνο βρίσκεται στη τσέπη του χρήστη.

Παράλληλα ο νέος Google Assistant βρίσκεται και στη νέα εφαρμογή της Google, Allo, η οποία επιτρέπει το chat μεταξύ των χρηστών ενώ ενσωματώνει και το σχετικό bot που μπορεί να επιστρέψει χρήσιμες πληροφορίες, ενώ μπορεί να "διαβάσει" εικόνες, να προβλέψει κείμενα μαθαίνοντας ουσιαστικά από τον κάτοχο με τον χρόνο.

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το νέο OS μπορούν να το κάνουν από την επίσημη ιστοσελίδα της Google εδώ.

[img_alt=Νέα beta του Android N αποκαλύπτεται στο Google I/O]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63334.png[/img_alt]

[img_alt=Νέα beta του Android N αποκαλύπτεται στο Google I/O]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63333.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now