MetallicGR

Δείγμα της AMD Polaris 10 εμφανίζεται να τρέχει στα 1.27GHz

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Δείγμα της AMD Polaris 10 εμφανίζεται να τρέχει στα 1.27GHz]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd4.jpg[/NEWS_IMG] Ψηλά, αλλά όχι αρκετά που να δικαιολογεί το άλμα από τα 28 στα 14nm FinFET της GlobalFoundries.

Όπως είδαμε και από την αρχιτεκτονική της NVIDIA, με τη μείωση των nanometers άνοιξε ο δρόμος στην περαιτέρω αύξηση των MHz προς βελτίωση των επιδόσεων σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες κάρτες γραφικών. Πληροφορίες του PCPerspective ανέφεραν πως οι κάρτες της AMD και ιδιαίτερα το πιο ενδιαφέρον chip Polaris 10, ίσως τρέχει στα 1.34GHz προσφέροντας θεωρητικές επιδόσεις που φτάνουν τα 6.1 TFLOPS.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο αποτέλεσμα που αντλούμε από τη βάση δεδομένων του SiSoftware Sandra 2015 στο OpenGL τεστ που αναρτήθηκε τέσσερις μέρες πριν, με Device ID 67DF C7 και 67DF C4 που αναφέρονται σε δύο λίγο διαφορετικά ASIC του πυρήνα Polaris (Pro & ΧΤ). Το δείγμα περιελάμβανε επίσης 36 compute cores που σε συνδυασμό με τους 63 shader processors οδηγούν σε 2304 stream processors. Επιπλέον διακρίνεται η ύπαρξη 8GB μνήμη RAM που λειτουργεί στα 7.6GHz μέσω ενός διαύλου 256-bit όμως δε γνωρίζουμε εάν είναι GDDR5 ή GDDR5X.

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now