MetallicGR

Πληροφορίες για την επόμενη GTX TITAN GPU της NVIDIA

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Πληροφορίες για την επόμενη GTX TITAN GPU της NVIDIA]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia1.jpg[/NEWS_IMG] Με πυρήνα βασισμένο στην Pascal αρχιτεκτονική και επιδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ αυτές της 1080 η νέα κάρτα αναμένεται να ολοκληρώσει το lineup της NVIDIA.

Οι παρακάτω πληροφορίες έρχονται από το Chiphell και αναφέρουν πως ο πυρήνας θα ονομάζεται GP102, θα έχει εμβαδόν 478mm² και θα περιλαμβάνει 3840 CUDA cores, περισσότερους και από την GP100 Pascal GPU που προορίζεται για servers. Στον πυρήνα δε θα δούμε αποκλειστικό hardware για εφαρμογές FP64 οπότε γι' αυτό και παρατηρείται η σχετική μείωση του μεγέθους του die σε σχέση με την GP100.

Αντίστοιχα η λεγόμενη GTX 1080 Ti θα φέρει τον ίδιο πυρήνα με λιγότερη μνήμη η οποία μάλιστα και στις δύο εκδόσεις θα είναι τύπου GDDR5X, ενώ οι χρονισμοί της θα βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την 1080, 1507MHz base clock και 1621MHz boost clock. Οι πληροφορίες που μοιράζεται με το κοινό το chiphell αναφέρονται σε 12GB μνήμη για την 1080 Ti και 24GB για την TITAN με bandwidth που ίσως φτάσει τα 576GB/s.

[img_alt=Πληροφορίες για την επόμενη GTX TITAN GPU της NVIDIA]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63613.png[/img_alt]

[img_alt=Πληροφορίες για την επόμενη GTX TITAN GPU της NVIDIA]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63614.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Μιαμ μιαμ

Πάλι όταν βγει η 1080ti θα σου λέω τα ίδια. Η titan δεν είναι gaming κάρτα βγήκε για να βγάλει λεφτά η nvidia! Ότι ακριβώς κάνει και η amd με την duo pro! :)

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο να πει κανείς. Αν ακολουθήσει την ίδια τακτική με τις 900 Series, τότε του χρόνου την Άνοιξη θα έρθει η TITAN και αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθεί η 1080 Ti.

Link to comment
Share on other sites

Τα νούμερα γίνονται εξωφρενικά ή μου φαίνεται; :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Γίνονται εξωφρενικά, αλλά γίνονται και οι τιμές εξωφρενικές, έχει ξεφύγει τελείως το θέμα :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now