GreeKpHantom

Η πρώτη OEM AMD AM4 socket μητρική είναι γεγονός

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η πρώτη AM4 OEM μητρική είναι γεγονός]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd2.jpg[/NEWS_IMG] Εντοπίστηκε η πρώτη AM4 μητρική της AMD για OEM PCs, μαζί με τον νέο A12-9800 APU της εταιρίας.

Η μητρική θα υποστηρίζει τους καινούργιους Bristol και Summit Ridge, με τους πρώτους να βγαίνουν πρώτοι στην αγορά ενώ οι δεύτεροι θα κυκλοφορήσουν βασισμένοι πάνω στην Zen αρχιτεκτονική. Η μητρική που είδαμε θα χρησιμοποιηθεί για χρήση σε σύστημα της HP (OEM), υποστηρίζοντας το τυπικό I/O που συναντάμε σε αντίστοιχα OEM μηχανήματα. Το socket προφανώς θα είναι το AM4 το οποίο μοιάζει πολύ με το τωρινό AM3+ ως προς τον τρόπο που ο επεξεργαστής "κλειδώνει" στην υποδοχή του.

Ο επεξεργαστής θα τροφοδοτείται από ένα 4-pin connector ενώ ρεύμα στη μητρική θα πηγαίνει από δύο 8-pin connectors, αφού μιλάμε για custom design της HP. Επίσης υπάρχει ένα κύκλωμα τροφοδοσίας 6 φάσεων PWM, που καλείται να τροφοδοτήσει τον συγκεκριμένο APU. Η motherboard έχει 2 Sata III 6 GB/S θύρες, δύο εσωτερικές USB 3.0 υποδοχές, καθώς και 2 PCI-e 3.0 x16 slots και 2 PCI-e 3.0 x1 expansion slots. Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται DDR4 μνήμες σε AMD πλατφόρμα, και η μητρική παρέχει 4 θύρες για DIMMs, με δυνατότητα dual channel. Στο πίσω μέρος βρίσκονται διάφορες συνδέσεις για οθόνες (HDMI, DisplayPort), dual channel ήχος, USB 2.0/3.0 καθώς και PS2 θύρα.

Ο top of the line επεξεργαστής της AMD, A12-9800, θα είναι χρονισμένος στα 3.8 GHz, ενώ θα έχει ένα chip γραφικών αποτελούμενο από 8 GCN 3.0 compute units, 512 stream processors και TDP στα 65 Watt με δυνατότητα ρύθμισης στα 45. Τέλος καινούργια cooler θα χρησιμοποιηθούν για αυτά τα συστήματα όπως μας έδειξε και η Noctua στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην έκθεση Computex κάτι που μπορείτε να δείτε από εδώ.

[img_alt=Η πρώτη AM4 OEM μητρική είναι γεγονός]http://www.hwbox.gr/members/14760-albums830-picture65418.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η πρώτη AM4 OEM μητρική είναι γεγονός]http://www.hwbox.gr/members/14760-albums830-picture65417.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now