MetallicGR

Επιστροφή στις ρίζες για το Apple Mac OS X - Θα ονομάζεται macOS

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Επιστροφή στις ρίζες για το Apple Mac OS X - Θα ονομάζεται macOS]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple2.jpg[/NEWS_IMG] Στο σχετικό keynote του WWDC η Apple αποκάλυψε την επόμενη έκδοση του Mac OS X η οποία αφήνει πίσω την παλιά επωνυμία για το απλούστερο και γνώριμο από παλιότερες ημέρες macOS.

Η 'επιστροφή' του macOS είναι κάτι που συζητούνταν για αρκετό καιρό στη κοινότητα των φίλων της Apple μαζί με τις αλλαγές που θα δούμε στο νέο λειτουργικό σύστημα. Η νέα έκδοση του macOS θα ονομάζεται Sierra και ήδη η Apple δίνει μερικές πληροφορίες για το τι θα πρέπει να περιμένουμε. Η σημαντικότερη ίσως προσθήκη είναι αυτή του νέου file system με την ονομασία Apple File System (APFS) το οποίο παίρνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του HFS+ προσθέτοντας ισχυρότερα χαρακτηριστικά κρυπτογράφησης για να αντιταχθεί στις πρόσφατες εξελίξεις με το FBI.

Παράλληλα το file system είναι βελτιστοποιημένο για Flash/SSD storage ενώ θα βρίσκεται σε ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων της εταιρίας, από το Apple Watch και το iOS έως και το νέο macOS. Η Sierra θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο ενώ μέχρι τότε η Apple δημοσίευσε έναν οδηγό που εξηγεί ορισμένα πράγματα για το νέο fs.

[img_alt=Επιστροφή στις ρίζες για το Apple Mac OS X - Θα ονομάζεται macOS]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture65668.png[/img_alt]

[img_alt=Επιστροφή στις ρίζες για το Apple Mac OS X - Θα ονομάζεται macOS]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture65669.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

APFS supports 64-bit inode numbers, which improves upon the 32-bit file IDs supported by HFS+. As a 64-bit file system, APFS supports over 9 quintillion files on a single volume.

w00t!

Έφτιαξαν file system της προκοπής μετα απο δεκαετίες, είχαν μείνει πολύ πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now