MetallicGR

Η ASUS GTX 1080 Turbo έρχεται με Blower σύστημα ψύξης

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η ASUS GTX 1080 Turbo έρχεται με Blower σύστημα ψύξης]http://www.hwbox.gr/images/news_images/asus1.jpg[/NEWS_IMG] Άλλη μια κάρτα γραφικών προστίθεται στο lineup των GTX 1080 της εταιρίας και αυτή τη φορά έρχεται με ένα blower style σύστημα ψύξης που εμπίπτει σε reference σχεδιασμούς.

Η κάρτα χρησιμοποιεί ένα custom σύστημα ψύξης της ASUS το οποίο άνετα θυμίσει reference κάρτες της NVIDIA όμως σύμφωνα με την ASUS εφοδιάζεται με Dual-ball Bearing Fan για ομαλή κίνηση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι χρονισμοί της κυμαίνονται στους προτεινόμενους της NVIDIA και έτσι έχουμε 1607MHz για το Base Clock και 1733MHz για το GPU Boost 3.0 Clock. Παράλληλα οι GDDR5X μνήμες της των 8GB χρονίζονται στα 10Gbps όπως και η Founders Edition. Το σύστημα ψύξης φέρει φυσικά μερικές πινελιές της ASUS όπως το λογότυπο ξεχωρίζοντας από αντίστοιχες κάρτες του ανταγωνισμού.

Προς το παρόν η προτεινόμενη τιμή της δεν έχει ανακοινωθεί όμως βασιζόμενοι στις τιμές αντίστοιχων καρτών από άλλους συνεργάτες της NVIDIA κατά πάσα πιθανότητα θα τη δούμε στη χαμηλότερη κλίμακα τιμών και αρκετά κοντά στην προτεινόμενη τιμή της NVIDIA. Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με την Founders Edition, η συγκεκριμένη λαμβάνει μια επιπλέον HDMI έξοδο ενώ αφαιρεί μια από τις DisplayPorts από το I/O.

Highlights:

Dual-ball Bearing Fan runs smoother by reducing friction, further improving 4X longer card lifespan and cooling efficiency.

Industry Only Auto-Extreme Technology with Super Alloy Power II delivers premium quality and best reliability.

VR-friendly HDMI Ports for immersive virtual reality experiences.

Customizable Backlit Logo gives your system a truly unique look with your own LED backlit logo design.

GPU Tweak II with Xsplit Gamecasterprovides intuitive performance tweaking and instant gameplay streaming.

NVIDIA ANSEL for a revolutionary new way to capture in-game screenshots.

NVIDIA GameWorks provides an interactive and cinematic experience, as well as incredibly smooth gameplay

[img_alt=Η ASUS GTX 1080 Turbo έρχεται με Blower σύστημα ψύξης]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture65961.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Λογικά αυτές θα είναι οι εκδόσεις που θα ανταποκρίνονται στο MSRP... Φαίνεται "φτηνότερη" η ποιότητα κατασκευής και σίγουρα το cooler θα είναι λίγο θορυβώδες.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά αυτές θα είναι οι εκδόσεις που θα ανταποκρίνονται στο MSRP... Φαίνεται "φτηνότερη" η ποιότητα κατασκευής και σίγουρα το cooler θα είναι λίγο θορυβώδες.

Αν θυμάμαι καλα σε κάποια σχολεία χρηστών στο newegg για την blower ιστορία της Asus, σε μια προηγούμενη εκδοχή της, μια κοκκινο άσπρη 970, δεν ήταν ευχαριστημένος ο κόσμος. Θόρυβος και θερμοκρασίες, οι συνήθεις ύποπτοι. Και δω δεν βλέπω και καμια τρελη αλλαγή.

Ποιος θα έπαιρνε μια τέτοια 1080 o.O

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now