MetallicGR

Η Xiaomi πρωτοτυπεί και λανσάρει το ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης Mi Qicycle

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Xiaomi πρωτοτυπεί και λανσάρει το ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης Mi Qicycle]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture39280.jpg[/NEWS_IMG] Το τεχνολογικά προηγμένο ποδήλατο εφοδιάζεται με σπαστή σχεδίαση και προτείνεται για χρήση σε πόλη.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi ασχολείται με το θέμα, μιας και πριν από περίπου 3 μήνες είχε χρηματοδοτήσει το startup iRiding το οποίο λίγο αργότερα κυκλοφόρησε ένα "έξυπνο" ποδήλατο με κόστος $3000 και πολλές ανέσεις ενώ κατασκευαζόταν κυρίως από ανθρακονήματα διατηρώντας έτσι ένα πολύ ελαφρύ προφίλ. Η εταιρία επανέρχεται με μια πιο προσιτή πρόταση που δε ξεπερνά τα 400? και απευθύνεται κυρίως σε κατοίκους πόλης.

Το Mi Qicycle έχει βάρος μόλις 14.5kg ενώ μπορεί να διπλώσει για ευκολότερη μεταφορά ή αποθήκευση. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι πως εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 250W 36V, 20 Panasonic 18650 lithium-ion battery cells χωρητικότητας 2900mAh (αναφέρεται ως ο ίδιος τύπος που χρησιμοποιεί και η Tesla) καθώς και τρεις ταχύτητες της Shimano για επιπλέον ταχύτητα μέσω των πεντάλ. Σύμφωνα με την εταιρία το ποδήλατο μπορεί να πραγματοποιήσει αποστάσεις 45 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση κάτι που σίγουρα καλύπτει τουλάχιστον ένα δρομολόγιο από το σπίτι στη δουλειά και το αντίστροφο.

Onboard βρίσκουμε προηγμένα χαρακτηριστικά όπως companion smartphone app για την παρακολούθηση βασικής τηλεμετρίας σχετικά με το ποδήλατο, πλοήγηση GPS, ταχύτητα, απόσταση, ισχύς, θερμίδες και μερικά ακόμα. Προς το παρόν, η διαθεσιμότητα του ποδηλάτου είναι περιορισμένη στην αγορά της Κίνας και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα πιθανή επέκταση της κυκλοφορίας και σε άλλες Ηπείρους, έστω και ανεπίσημα.

https://www.facebook.com/xiaomichina/posts/1092245667477692

[img_alt=Η Xiaomi πρωτοτυπεί και λανσάρει το ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης Mi Qicycle]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66355.png[/img_alt]

[img_alt=Η Xiaomi πρωτοτυπεί και λανσάρει το ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης Mi Qicycle]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66356.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να μην λυγίζει ο σκελετός όπως το Mi5... Πάντως το βάρος και η τιμή, δεδομένου ότι περιλαμβάνει μπαταρίες και μοτέρ είναι πάρα πολυ καλά!

Link to comment
Share on other sites

H Xiaomi βλέπω ξέφυγε από τα Smartphones και ανοίχτηκε σε πολλούς τομείς, έγινε "tech play" με $45 billion valuation μέσα σε 4 χρόνια. Δεν έχουν πολύ intellectual property στο όνομά τους όμως και ζορίζονται. Και επίσης το κύριο demographic τους είναι males 18-30 χρονών, με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να εμφανίζονται σκεπτικοί για το μέλλον. Τέλος έχει ανέβει πολύ και η Huawei, η οποία τους ξεπέρασε σε πωλήσεις smartphones το Q3 '15.

Xiaomi's skyrocketing valuation reflects investors' belief that it will grow into a global powerhouse despite signs it is encountering intellectual property challenges outside China. This month sales in India were temporarily halted after Swedish telecommunciations firm Ericsson filed a patent complaint.

Xiaomi brands itself as an Internet company that eschews traditional marketing and sells hardware at low prices as a distribution channel for its real money maker - software and services.

It has been investing heavily in other manufacturers with the aim of building an ecosystem of Internet-connected devices and appliances to extend its reach beyond smartphones.

Link to comment
Share on other sites

Το όλο ζήτημα γι' αυτές τις εταιρείες Γιώργο είναι το πως θα κάνουν μεγαλύτερο το brand τους.

Η Κίνα είναι καλή αγορά αλλά το στοίχημα είναι να βγεις και εκτός συνόρων να "ανοίξεις" το brand σου και να προσεκλύσεις παραπάνω επενδυτές.

Η Huawei είναι μεγαλύτερη εταιρεία από την Xiaomi και με πιο σαφή τομέα δράσης τις τηλεποικινωνίες. Σκέψου μόνο πόσα routers δίνει σε providers κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Καλό το branding αλλά οι investors ενδιαφέρονται στην τελική για το cash flow. Πόσα free cash μένουν στη Xiaomi; Τόσα. Ε από αυτά θα πάρουν χρήματα οι επενδυτές πίσω. Το πότε είναι αναλόγως το τι έχουν συμφωνήσει.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ήμουν 7 χρονών μου είχαν κάνει δώρο ένα σπαστό ποδήλατο και με κορόιδευαν τα άλλα παιδάκια. Τριάντα χρόνια μετά δεν αντέχω να με κοροϊδεύουν πάλι με ένα τέτοιο ποδήλατο.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως τα σπαστά έχουν πολύ πέραση και μάλιστα κοστίζουν και αρκετά περισσότερο από άλλα "απλά" mountain bikes κλπ.

Θυμάμαι σαν οικογένεια ήμασταν πολύ μπροστά γιατί ο πατέρας είχε πάρει το bmxάκι μου και του είχε κόψει και πατεντάρει το σκελετό να βιδώνει με 2 ρακόρ πάνω και κάτω :hehe: για να χωράει στο αυτοκίνητο.

Εννοείται όλοι ψάρωναν!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now