MetallicGR

Η Toshiba ενδέχεται να ετοιμάζει νέους high end NVMe SSDs για τη consumer αγορά

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Toshiba ετοιμάζει μια στρατιά από high end NVMe SSDs]http://www.hwbox.gr/images/news_images/toshiba1.jpg[/NEWS_IMG] Η Toshiba που κατασκευάζει πλέον NAND Flash για πολλές εταιρίες όπως την OCZ αναμένεται να παρουσιάσει NVMe SSD μεγάλου μεγέθους σύντομα.

Τα εν λόγω drives βέβαια δε θα κάνουν την εμφάνισή τους στο κανάλι των απλών καταναλωτών αλλά θα προορίζονται για μεγάλες επιχειρήσεις όπου οι επιδόσεις είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που... κοστίζει. Η εταιρία Apeiron είναι από τους πρώτους OEMs που θα υιοθετήσουν τον νέο ZD6000 NVMe SSD στα συστήματά τους όμως γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για την ώρα μιας και ουσιαστικά το drive δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει. Συγκεκριμένα το σύστημα που θα τοποθετείται χρησιμοποιεί τη τεχνολογία NVMe over Ethernet (NoE) με την οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί αποδοτικό scaling μεταξύ πολλών drives.

Πηγές αναφέρουν πως οι χωρητικότητες των drives θα ξεκινούν από τα 1.6TB και θα φτάνουν έως και τα 3.2TB ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως θα πρέπει να δούμε και πολύ μεγαλύτερες χωρητικότητες στο μέλλον μέσω doubling. Αυτό πρακτικά επιβεβαιώνει το γεγονός πως και η Toshiba ετοιμάζει μια εξίσου ανταγωνιστική λύση για την consumer αγορά στο μέλλον, κάτι που θα εξασφαλίσει τις χαμηλές τιμές και την παράλληλα αύξηση της πυκνότητας.

Ο πιο πρόσφατος NVMe SSD της Toshiba/OCZ

RD400

[img_alt=Η Toshiba ετοιμάζει μια στρατιά από high end NVMe SSDs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63695.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Πολλά από τα brand builds έρχονται με τέτοια κουτιά. Επίσης επειδή το άρθρο μιλάει για enterprise SSD's να σου πω, πως είναι πολλά τα συστήματα server που χρειάζονται τέτοιο bracket.Τα 2 Dell VRTX συστήματα που έχω, έχουν επάνω από 5 τέτοιες θέσεις.

Ο τελευταίος SSD που πήρα για το VRTX σύστημα έρχεται και με τα δύο bracket μέσα, όπως επίσης και ο Intel 750.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now