MetallicGR

Fansmitter: Malware που υποκλέπτει δεδομένα από τον ανεμιστήρα του PC!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Fansmitter: Malware που υποκλέπτει δεδομένα από τον ανεμιστήρα του PC!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general2.jpg[/NEWS_IMG] Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion εφηύραν έναν τρόπο να υποκλέψουν δεδομένα από έναν υπολογιστή με έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion παρουσίασαν έναν τρόπο υποκλοπής δεδομένων που βασίζεται σε ένα κινητό τηλέφωνο και έναν υπολογιστή-θύμα. το κακόβουλο λογισμικό που σχεδίασαν οι ερευνητές μπορεί εναλλάσσοντας τις στροφές λειτουργίας του ανεμιστήρα (CPU Fan ή Chassis Fan) να στείλει bit δεδομένων σε ένα smartphone το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και παρακολουθεί τον χώρο μέσω του μικροφώνου του.

Όπως και άλλες αντίστοιχες μέθοδοι που χρησιμοποιούν για παράδειγμα τα ηχεία του υπολογιστή, μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από κάποιον που γνωρίζει το σύστημά του, γι' αυτό και οι δημιουργοί του μπορούν να το προγραμματίσουν να λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένες ώρες. Παράλληλα αξίζει να τονιστεί πως ο ρυθμός εξαγωγής των bit είναι πολύ αργός για να αποτελέσει άμεσο κίνδυνο για ένα σύστημα.

Οι ερευνητές κατάφεραν ταχύτητα 3 bit το λεπτό τρέχοντας τον ανεμιστήρα στις 1000 RPM για το "0" και στις 1600 RPM για το "1" κάτι που βελτιώθηκε σε υψηλότερες στροφές λειτουργίας. Για το πείραμα χρησιμοποιήθηκε ένας τυπικός Dell υπολογιστής (A) που έπαιξε τον ρόλο του θύματος καθώς και ένα Samsung Galaxy S4 smartphone (B) κάτι που φαίνεται από τη παρακάτω εικόνα. Το δωμάτιο μάλιστα δοκιμάστηκε και με άλλους υπολογιστές αλλά και με κλιματιστικό και λειτούργησε άψογα προς όφελος των ερευνητών και κάθε hacker που επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο.

[img_alt=Fansmitter: Malware που υποκλέπτει δεδομένα από τον ανεμιστήρα του PC!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66557.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now