MetallicGR

Teaser ενός single slot EKWB Waterblock για την AMD RX 480

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Teaser ενός single slot EKWB Waterblock για την AMD RX 480]http://www.hwbox.gr/images/news_images/ek.jpg[/NEWS_IMG] Η μικρή σε διαστάσεις κάρτα της AMD θα λάβει την ιδιαίτερη φροντίδα της Σλοβένικης EK Water Blocks με νέο full cover waterblock που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Η EK Water Blocks έχει στα σκαριά το EK-FC RX-480, ένα waterblock για τη νέα RX 480 που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά. Όπως εντόπισε και το Tom's Hardware είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η EK δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ waterblock για τις R9 380 ή τις GTX 660, 760 και 960 υλοποιήσεις όμως η RX 480 παρόλο που βρίσκεται στην ίδια κλίμακα τιμών, οι επιδόσεις της βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα κάτι που ενδέχεται να αποτέλεσε τον κύριο λόγο για την σχεδίαση αποκλειστικού waterblock για την reference κάρτα.

Το εάν συμφέρει η τοποθέτηση ενός waterblock στη νέα κάρτα των $199 είναι κάτι που πιθανόν θα πέρασε από το μυαλό των μηχανικών της EKWB ενώ ακόμα και δια στόματος AMD, είχαμε ακούσει για τις επιδόσεις της σε διάταξη Crossfire κάτι που ίσως να αποτελεί ακόμη έναν λόγο για την κυκλοφορία. Το κόστος του waterblock δεν αναμένεται κάτω από τα 100? και η κυκλοφορία του έχει οριστεί σε μια περίπου εβδομάδα.

[img_alt=Teaser ενός single slot EKWB Waterblock για την AMD RX 480]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66670.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το custom water cooling ποτέ δεν είχε νόημα οικονομικά. Δηλαδή σε μία GTX 1080 ROG strix 800 euro αν δώσεις 150 για block (χωρίς να υπολογίζουμε το υπόλοιπο loop) που είναι +18,75% στην τιμή έχεις +18,75% FPS; Nope. Ναι στην περίπτωση της 480 θα είναι +50% στην τιμή, αλλά το water cooling δεν γίνεται ποτέ για καλύτερο performance/dollar. Γίνεται για εμφάνιση, form factor και ίσως για ησυχία.

Α και λογικά λόγω μεγέθους θα μπορούσε να κάνει 99 ευρώ και αργότερα να κάνει 75 ευρώ όπως κάνει τώρα το waterblock της 285. Αν η ek το κυκλοφορήσει πάνω από 100 euro (τις copper έκδοσεις) που λέει το άρθρο, τότε δικό της το λάθος. Επειδή η 480 έχει επιδόσεις κοντά σε 390 και αρκετά πάνω από 380, επίσης δεν με παραξενεύει να βλέπω waterblocks για αυτήν (το λέει και το άρθρο).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now