MetallicGR

Νέες φωτογραφίες της Sapphire Radeon RX 480 Nitro

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Νέες φωτογραφίες της Sapphire Radeon RX 480 Nitro]http://www.hwbox.gr/images/news_images/sapphire.jpg[/NEWS_IMG] Η Sapphire ετοιμάζει και αυτή τη δική της υλοποίηση της RX 480 και όπως δείχνουν οι νέες φωτογραφίες, έχουμε να κάνουμε με ένα custom PCB μαζί με ένα custom σύστημα ψύξης δύο αφαιρούμενων ανεμιστήρων.

Πιο ειδικά, η νέα πρόταση της Sapphire θα εξοπλίζεται με ένα 8-pin power connector το οποίο θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας, όπως συνηθίζει να κάνει και με άλλες κάρτες που κυκλοφορούν στην αγορά. Επιπλέον το 8-pin ενδέχεται θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος της υψηλότερης κατανάλωσης που υφίσταται η reference GPU ένα ζήτημα που έχει πάρει διαστάσεις τις τελευταίες ώρες.

Η νέα κάρτα της Sapphire που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά έρχεται με δύο ανεμιστήρες των 100mm που καλούνται να ψύξουν την μελετημένη ψύκτρα που κρύβεται από κάτω. Επιπλέον, η RX 480 Nitro έρχεται με dual BIOS και overclockability που αγγίζει σταθερά και τα 1350MHz. Η GPU έχει εμφανιστεί σε ορισμένα καταστήματα όπως το Overclockers UK το οποίο την έχει διαθέσιμη για προ-παραγγελία προς 249 GBP.

[img_alt=Νέες φωτογραφίες της Sapphire Radeon RX 480 Nitro]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66891.png[/img_alt]

[img_alt=Νέες φωτογραφίες της Sapphire Radeon RX 480 Nitro]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66892.png[/img_alt]

[img_alt=Νέες φωτογραφίες της Sapphire Radeon RX 480 Nitro]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66893.png[/img_alt]

[img_alt=Νέες φωτογραφίες της Sapphire Radeon RX 480 Nitro]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66894.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλύτερο σχέδιο από τις άλλες φωτογραφίες που είχαμε δει και ενδιαφέρον ότι βγαίνουν οι ανεμιστήρες έτσι εύκολα για καθάρισμα-αλλαγή (βάψιμο-mod). Άντε να δούμε το 8-pin to the rescue.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία φαίνεται. Η Sapphire ειναι ο καλύτερος partner της AMD (με την Powercolor να έρχεται 2η κατ' εμέ). Πέρασαν 8 Sapphire 290 Tri-X και 2 Powercolor 290 PCS+. Και οι 2 πολύ αποτελεσματικές υλοποιήσεις, αθόρυβες και αξιόπιστες (αν εξαιρέσουμε ένα ανεμιστηράκι εκ των τριών μιας Sapphire που τα έφτυσε κατά τη διάρκεια 24/7 mining πριν 2 καλοκαίρια).

Ίσως με βάλει στην πρίζα για έξοδα, αλλά θα περιμένω μέχρι να υπάρξει κάρτα που τροφοδοτεί τον πυρύνα αποκλειστικά από το 8pin, και όχι μισό - μισό (ή 2+4) μεταξύ pci-e και 6pin οπως η reference.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον [MENTION=5077]GregEl[/MENTION] στο σχεδιασμό είναι πολύ καλύτερη από τις πρώτες φώτο. Επέστρεψε στο κλασσικό nitro style συν το ότι ο νέος σχεδιασμός του backplate όπως φαίνεται στη φωτογραφία είναι πολύ όμορφος.

Στάλθηκε από το GT-I9301I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μην σκέφτεστε καν τις υλοποιήσεις της ASUS. Υπάρχει design flaw στις ψύκτρες της λόγω της μη επαρκούς επαφής των heatpipes με το gpu die, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο αποτελεσματικές όσο αυτές του ανταγωνισμού που χρησιμοποιούν contact plate/shim μεταξύ heatpipes και die.

https://www.computerbase.de/2015-10/neun-radeon-r9-390-x-partnerkarten-test/3/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now