MetallicGR

DIY: DDR4 Memory Maintenance

Recommended Posts

[NEWS_IMG=DIY: DDR4 Memory Maintenance]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture34931.jpg[/NEWS_IMG] Ο Διεθνής overclocker Splave μας δείχνει έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προσέξουμε τις μνήμες του υπολογιστή μας.

Είτε πρόκειται για έναν overclocker που ψάχνει πάντοτε τις βέλτιστες επιδόσεις στο σύστημα των δοκιμών του, είτε για έναν καθημερινό χρήστη που επιθυμεί βέλτιστη σταθερότητα για καθημερινές εργασίες, η ανάγκη για σωστή συντήρηση των υποσυστημάτων του υπολογιστή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία των παραπάνω σκοπών. Ο Allen β€œSplave” Golibersuch, γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμό του παρουσιάζει δύο απλούς τρόπους για σωστή συντήρηση των μνημών από τις κακουχίες, είτε αυτές είναι η συνεχής χρήση σε πολλά συστήματα, είτε όταν οι μνήμες έχουν μείνει ξεχασμένες σε ένα ράφι!

Βήμα 1. Σίγουρα έχουμε παρατηρήσει τα χρυσά ποδαράκια που φέρουν οι μνήμες στη κάτω πλευρά τους. Αυτά συνδέονται με τη μητρική και σε κάθε είσοδό των μνημών σε αυτή υπόκεινται ένα ορισμένο ποσοστό τριβής με τις μεταλλικές υποδοχές των DIMM slot. Αυτό με μακροχρόνια χρήση μπορεί να φθείρει τα pads και να κάνει κακή την σύνδεση μεταξύ των μνημών και της μητρικής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα, μπλε οθόνες, μέχρι και αδυναμία εκκίνησης του υπολογιστή. Μόλις δούμε την εικόνα της παρακάτω φωτογραφίας τότε θα πρέπει σύντομα να ακολουθήσουμε το σημερινό DIY! Σημειώνεται ότι δε χρειάζεται να αφαιρέσουμε τα heatspreaders όπως στον οδηγό μιας και τα pads είναι ήδη εκτεθειμένα.

[img_alt=DIY: DDR4 Memory Maintenance]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66997.png[/img_alt]

Βήμα 2. Οι overclockers καλό είναι να προτιμήσουν τη γνωστή γόμα κάρβουνου aka art eraser που πωλείται συνήθως σε βιβλιοπωλεία. Περνώντας με απαλές κινήσεις πάνω από τα pads θα δούμε τη γόμα να αλλάζει χρώμα σε μερικά σημεία, αφαιρώντας τη βρωμιά από τις μνήμες. Μετά από μερικά περάσματα αξίζει να χρησιμοποιήσουμε κάποια καθαρή πλευρά της γόμας και να συνεχίσουμε μέχρι να μην αφαιρείται άλλη βρωμιά.

[img_alt=DIY: DDR4 Memory Maintenance]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66996.png[/img_alt]

[img_alt=DIY: DDR4 Memory Maintenance]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66995.png[/img_alt]

Βήμα 3. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπρέι επαφών που έρχεται συμπιεσμένο και πωλείται σε καταστήματα ηλεκτρονικών και υπολογιστών. Με μερικά ψεκάσματα και με ένα απαλό πανί ή βετέξ αφαιρούμε τα υπολείμματα βρωμιάς που έχουν δημιουργηθεί είτε από την αχρηστία των μνημών είτε από τη πολλή χρήση και τρίβουμε ελαφρά μέχρι να γυαλίσουν οι επαφές.

Κλείνοντας ο Splave τονίζει πως μερικές φορές μπορεί οι μνήμες να εμφανίζουν το φαινόμενο του degrade όμως τις περισσότερες φορές το πρόβλημα απλά διορθώνεται με ένα ενδελεχές καθάρισμα με τους παραπάνω τρόπους.

[img_alt=DIY: DDR4 Memory Maintenance]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66994.png[/img_alt]

[img_alt=DIY: DDR4 Memory Maintenance]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66993.png[/img_alt]

[img_alt=DIY: DDR4 Memory Maintenance]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture66992.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now