MetallicGR

Ορισμένοι AMD Zen CPUs θα έρχονται με Polaris Chip γραφικών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι AMD Zen CPUs θα έρχονται με Polaris Chip γραφικών]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd1.jpg[/NEWS_IMG] Πληροφορίες του Fudzilla αναφέρουν πως μερικά από τα επερχόμενα Zen CPU θα περιλαμβάνουν έως και 11 GCN πυρήνες Polaris αρχιτεκτονικής.

Παρόλο που η πληροφορία αποτελεί μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτη φήμη είναι άκρως ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική. Η AMD ετοιμάζει τα πρώτα Zen SKUs για κυκλοφορία τις πρώτες εβδομάδες του 2017 και στο εσωτερικό ορισμένων εξ' αυτών (των τετραπύρηνων κυρίως) θα δούμε να κάνουν την εμφάνισή τους κάρτες με έως και 11 GCN πυρήνες και αναμένεται να βρεθουν σε Notebooks και ιδίως σε desktop συστήματα.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως κάθε ένας από τους τέσσερις πυρήνες θα έχει αποκλειστική μνήμη 512KB για instructions καθώς και 8MB L3 cache που θα είναι ένα κοινό pool μεταξύ τους. Επισημαίνεται πως τα 4 cores στο λειτουργικό αναμένεται να "φαίνονται" ως 8 λογικοί πυρήνες όπως και με τους τωρινούς επεξεργαστές που υποστηρίζουν τη τεχνολογία HyperThreading. Επιπρόσθετα, οι μνήμες DDR4 θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν μέχρι και τα 3200MHz αποδοτικά σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το Fudzilla ενώ μερικά μοντέλα ενδέχεται να υποστηρίζουν και ECC μνήμες. Παράλληλα, η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών θα είναι ισάξια μιας RX 460 και θα περιλαμβάνει όλα τα φρέσκα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής Polaris όπως DisplayPort 1.3, HDMI 2.0, (απο)κωδικοποίηση VP9 video και H.265 10-bit encoding, HDR ανάμεσα σε άλλα.

[img_alt=Οι AMD Zen CPUs θα έρχονται με Polaris Chip γραφικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67109.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now