MetallicGR

Ο Snapdragon 821 της Qualcomm κατά 10% ταχύτερος από τον 820

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ο Snapdragon 821 της Qualcomm κατά 10% ταχύτερος από τον 820]http://www.hwbox.gr/images/news_images/qualcomm.jpg[/NEWS_IMG] Η Qualcomm πραγματοποιεί ένα refresh του Snapdragon 820 αποκαλύπτοντας τον 821 ο οποίος θα συνοδέψει τον πρώτο για πολύ καιρό ακόμη.

Πάνω από 115 smartphones έχουν στο εσωτερικό τους μέχρι στιγμής τον Snapdragon 820, έναν επεξεργαστή με αρκετά υψηλές επιδόσεις ο οποίος χρησιμοποιεί τέσσερις Kryo πυρήνες όπως έχει και στο παρελθόν δηλώσει η Qualcomm. Οι Kryo cores αποτελούν σχεδίαση της ίδιας της Qualcomm και στον τωρινό επεξεργαστή χρονίζονταν έως και τα 2.15GHz. Η Qualcomm έχοντας πλέον λύσει τις όποιες παιδικές ασθένειες της αρχιτεκτονικής ή και της λιθογραφίας ετοιμάζει τη νέα έκδοση του επεξεργαστή και τη λανσάρει με το όνομα Snapdragon 821.

Η νέα έκδοση του SoC δεν αντικαθιστά τον 820 όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Διευθυντής Μάρκετινγκ Mark Shedd της εταιρίας όμως βελτιώνει το lineup των 800 Series αυξάνοντας τη συχνότητα λειτουργίας στα 2.4GHz κάτι που μεταφράζεται σε 10% επιπλέον επιδόσεις out of the box χωρίς η Qualcomm να πειράξει οτιδήποτε άλλο.

Στόχος της συγκεκριμένης "αναβάθμισης" του SoC είναι για να κάνει την εταιρία πιο ανταγωνιστική στον τομέα των VR head mounted displays υψώνοντας παράλληλα τη μπάρα των επιδόσεων στα smartphones και τα tablets. Όσον αφορά τις πρώτες συσκευές που θα τον ενσωματώνουν, η Qualcomm μας προτρέπει να κοιτάξουμε στο άμεσο μέλλον και πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

[img_alt=Ο Snapdragon 821 της Qualcomm κατά 10% ταχύτερος από τον 820]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67319.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now