MetallicGR

MasterLiquid Pro 120 & 240 AIO Υδροψύξεις από τη Cooler Master

Recommended Posts

[NEWS_IMG=MasterLiquid Pro 120 & 240 AIO Υδροψύξεις έρχονται από τη Cooler Master]http://www.hwbox.gr/images/news_images/coolermaster4.jpg[/NEWS_IMG] Μια από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρίες σχεδίασης και κατασκευής συστημάτων ψύξης ανακοίνωση την προσθήκη της MasterLiquid στο lineup των προϊόντων της.

Οι νέες έτοιμου κλειστού τύπου υδροψύξεις της Cooler Master προορίζονται για gamers και casual χρήστες υπολογιστών και ως στόχο έχουν να βελτιώσουν την ψύξη του επεξεργαστή τους. Η εταιρία με τη σχεδίαση των νέων υδροψύξων βάζει ξανά τον καλύτερό της εαυτό και χρησιμοποιεί νέες τεχνικές και τεχνολογίες για τη βελτιστοποίηση του προϊόντος. Ένα από τα σημαντικότερα που έχρηζε βελτίωσης, ήταν η ροή του ψυκτικού υγρού και έτσι η Cooler Master δημιούργησε τη τεχνολογία FlowOp η οποία περιλαμβάνει ανασχεδιασμένο Dual Chamber στο block και πλήθος από microchannels για την αποδοτικότερη ροή του υγρού από και προς το block στο ψυγείο της μονάδας.

Η Cooler Master εφοδιάζει τις νέες υδροψύξεις με νέους ανεμιστήρες και κάθε ένας είναι ιδανικός για μια συγκεκριμένη λειτουργία. Για παράδειγμα, ο MasterFan Pro 120 Air Flow φροντίζει τη καλύτερη μεταφορά του αέρα, ενώ ο Balance την ισορροπία μεταξύ του πρώτου και του Pressure ο οποίος τοποθετείται συνήθως σε ψυγεία για την αποτελεσματικότερη ψύξη της μονάδας. Μαζί, η ταϊβανέζικη εταιρία παρέχει και τις θερμοαγώγιμες πάστες MasterGel και MasterGel Pro με τη δεύτερη να συμπεριλαμβάνεται μαζί με την MasterLiquid Pro 240.

Οι υδροψύξεις θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Ιουλίου.

Ελληνικό Δελτίο Τύπου

MasterLiquid Pro 120 και 240 από την Cooler Master

Αϊντχόβεν, Ολλανδία – Η Cooler Master, ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των εξαρτημάτων και των περιφερειακών, αποκαλύπτει σήμερα την MasterLiquid Pro 120 και 240 για τους gamers και τους χρήστες που επιθυμούν να πάνε την ψύξη του επεξεργαστή τους στο επόμενο επίπεδο. Με αυξημένη πλέον τεχνογνωσία, η Cooler Master εισάγει απλές αλλά αποτελεσματικές βελτιώσεις και αναθεωρεί το πιο ζωτικό χαρακτηριστικό των all-in-one (AIO) υδροψύξεων: την ροή. Βελτιστοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο το υγρό αποβάλει την θερμότητα σε κάθε στάδιο της κυκλοφορίας του, η Cooler Master εισάγει την FlowOp τεχνολογία στα προϊόντα της, η οποία στην πράξη μεταφράζεται σε καλύτερη απόδοση για περισσότερο χρόνο, σε σχέση με τα συμβατικούς σχεδιασμούς.

β€œΕίμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας τα νέα προϊόντα ψύξης – ένα εκ των οποίων αλλάζει τελείως τον χώρο τον υδροψύξεων.” αναφέρει ο Marketing Manager της Ευρώπης Joost Gommans. β€œΚαταλαβαίνουμε ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες και πως υπάρχει πάγια η επιθυμία να φέρνουν τα συστήματά τους στα μέτρα τους, ακόμα και στον αισθητικό τομέα. Γιʼ αυτό η Cooler Master έχει δεσμευτεί να δίνει πάντα περισσότερες επιλογές και περισσότερο έλεγχο με τα προϊόντα της.”

Τεχνολογία FlowOp

Με αφετηρία την αυξημένη τεχνογνωσία στις thermal τεχνολογίες, το FlowOp αλλάζει τα δεδομένα για όλη την διαδρομή και τον τρόπο απομάκρυνσης της θερμότητας, μέσα σε ένα all-in-one (AIO) σύστημα ψύξης. Ξεκινώντας από τον ζεστό επεξεργαστή, επανασχεδιάσαμε τον τρόπο που το υγρό απορροφά και αποβάλει την θερμότητα. Η συνολική μας προσέγγιση σε σχέση με την ροή της θερμότητας μας επιτρέπει να καταλήξουμε σε μια μονάδα που απλά αντέχει περισσότερο, αποδίδει καλύτερα και δεν απαιτεί σχεδόν καμία συντήρηση.

Dual Chamber Σχεδιασμός

Βασισμένη στον Dual Chamber σχεδιασμό, η σειρά MasterLiquid Pro μπορεί και αποδίδει καλύτερα από τις προτάσεις του παρελθόντος. Τα ενσωματωμένα micro channels επιτρέπουν καλύτερη ροή παράλληλα με την απομάκρυνση ακόμα περισσότερης θερμότητας από το cold plate, ώστε αυτή να φτάσει γρηγορότερα στο νέο, βελτιωμένο ψυγείο. Το αποκλειστικό, ανασχεδιασμένο ψυγείο της MasterLiquid Pro χρησιμοποιεί τετραγωνισμένα fins, τα οποία στην πράξη σημαίνουν αυξημένη επιφάνεια για την απορρόφηση της θερμότητας του υγρού αλλά και αυξημένο χώρο, για το διερχόμενο airflow που τελικά παρασύρει την θερμότητα μακριά από το ψυγείο. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τους νέους MasterFan Pro ανεμιστήρες, εκτρέπουν αποτελεσματικά την θερμότητα μακριά από το σύστημά σας ενώ κρατούν την AIO μονάδα εξαιρετικά αθόρυβη. Τέλος, τα πρωτοποριακά folded fins του ψυγείου μειώνουν την αντίσταση του αέρα καθιστώντας την εκεί μεταφορά της θερμότητας, πιο αποδοτική από ποτέ.

MasterFan Pro

Η σειρά MasterLiquid Pro αξιοποιεί τους νέους MasterFan Pro ανεμιστήρες οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για χρήση σε ψυγεία και χαρακτηρίζονται από την έμφαση στην ισορροπία μεταξύ απόδοσης και αθόρυβης λειτουργίας. Η αλήθεια είναι ότι στην προσπάθεια σας να καλύψετε τις ανάγκες ψύξης τους case σας, δεν έχει ακόμα εφευρεθεί ο ανεμιστήρας που κάνει τα πάντα. Γιʼ αυτό και η Cooler Master κατέληξε σε τρεις διαφορετικούς ανεμιστήρες: Air Flow, Air Balance, Air Pressure.

Οι Air Balance ανεμιστήρες είναι ιδανικοί στο να παρέχουν αέρα στα πυκνότερα σημεία του συστήματός σας. Προτείνονται για χρήση σε CPU αερόψυκτες καθώς και για το εμπρός μέρος του case, για εισαγωγή αέρα. Οι Air Flow ανεμιστήρες είναι ιδανικοί για να εξάγουν μεγάλη μάζα αέρα γρήγορα και αθόρυβα από case σας, οπότε και η προτεινόμενη θέση τους είναι οι πίσω και επάνω θέσεις του case σας. Τέλος, οι Air Pressure ανεμιστήρες είναι ιδανικοί για συγκεντρωμένες και στοχευμένες ροές αέρα σε ζεστά εξαρτήματα και στενά περάσματα του case σας. Η προτεινόμενη χρήση τους είναι το εμπρός μέρος του case, όταν θέλετε ο αέρας να περάσει από mesh wiring εισαγωγές και φίλτρα ή γεμάτα HDD cages. Κάθε ανεμιστήρας - 120mm ή 140mm - της σειράς MasterFan Pro, παρέχει μια ειδική λύση στις air cooling απαιτήσεις τους συστήματός σας, ενώ παράλληλα όλοι τους μοιράζονται αποκλειστικές noise reduction τεχνολογίες καθώς και προσαρμόσιμα speed profiles. Όλοι μαζί, λειτουργούν σε αρμονία για να ψύξουν το case σας με όλα του τα components, με τον πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.

Διαθέσιμα μοντέλα:

MasterFan Pro 120 Air Flow

MasterFan Pro 120 Air Balance

MasterFan Pro 120 Air Pressure

MasterFan Pro 140 Air Flow

MasterFan Pro 140 Air Pressure

MasterGel και MasterGel Pro

Η MasterGel Pro, πηγαίνει την απαγωγή θερμότητας στο επόμενο επίπεδο. Τα polymer oxides της σύνθεσης ευνοούν την δημιουργία μιας αυξημένης αγωγιμότητας επαφής, η οποία θα επισπεύσει την μεταφορά της θερμότητας μεταξύ των επιφανειών του επεξεργαστή και της ψύκτρας σας. Παρά την αποτελεσματική σύνθεση, η πάστα παραμένει εύκολη στην χρήση, με απλή εφαρμογή και απροβλημάτιστο καθαρισμό από τις επιφάνειες, τις οποίες και δεν αλλοιώνει. Μαζί της, παρέχεται και ένα μικρό scraper καθώς και καθαριστικό για την διευκόλυνσή σας κατά τον καθαρισμό των επιφανίων πριν την εφαρμογή, χωρίς το όποιο κίνδυνο φθοράς των υποσυστημάτων σας. Προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απόλυτες επιδόσεις, η MasterGel Pro θα περιέχεται στο bundle της MasterLiquid Pro 240 δωρεάν.

Διαθέσιμα στην Ελλάδα τον προσεχή Σεπτέμβρη, με προτεινόμενες τιμές λιανικής:

MasterLiquid Pro 240: 134,90?

MasterLiquid Pro 120: 119,90?

MasterFan Pro 120: 15,90?

MasterGel Pro: 6.50?

MasterGel: 4.50?

[img_alt=MasterLiquid Pro 120 & 240 AIO Υδροψύξεις έρχονται από τη Cooler Master]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67345.png[/img_alt]

[img_alt=MasterLiquid Pro 120 & 240 AIO Υδροψύξεις έρχονται από τη Cooler Master]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67344.png[/img_alt]

[img_alt=MasterLiquid Pro 120 & 240 AIO Υδροψύξεις έρχονται από τη Cooler Master]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67343.png[/img_alt]

[mag_thumb=MasterLiquid Pro 120 & 240 AIO Υδροψύξεις έρχονται από τη Cooler Master]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67342.png[/mag_thumb][mag_thumb=MasterLiquid Pro 120 & 240 AIO Υδροψύξεις έρχονται από τη Cooler Master]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67341.png[/mag_thumb]

Cooler Master Press Release

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Στα 240 αυτή τη στιγμή στο σκρουτζ...

:hehe: :hehe:

139.90? είναι η επίσημη MSRP της για την Ελλάδα.

Μάλλον το PriveS ψάχνει για κορόιδα...

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Καλά όλα αυτά, αλλά μια ερώτηση έχω σαν water cooling enthusiast.

Το πλαίσιο (frame) των ανεμιστήρων αν ήταν τετραγωνισμένο δεν θα πρόσφερε καλύτερη πίεση του αέρα προς τα ψυγεία;

Έτσι όπως είναι τώρα δεν ξεφεύγει λίγος αέρας-πίεση όπως τα βελάκια στην παρακάτω εικόνα;

43b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now