MetallicGR

Oculus Gloveless HapticWave χειριστήρια για VR

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Oculus Gloveless HapticWave χειριστήρια για VR]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture60838.jpg[/NEWS_IMG] Ο τομέας της εικονικής πραγματικότητας εξελίσσεται και οι εταιρίες ανάπτυξης σχετικού hardware εργάζονται πάνω σε πρωτότυπες λύσεις.

Μια από αυτές είναι σίγουρα και η Oculus VR η οποία θέλει να λύσει όλα τα προβλήματα και τους περιορισμούς με την ανάπτυξη ενός χειριστηρίου το οποίο εκμεταλλεύεται το haptic feedback. Για το HapticWave - όπως ονομάζεται η τεχνολογία - δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες όμως δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, να το κάνουν χωρίς τη χρήση ειδικών γαντιών, ενώ τονίζεται πως δεν είναι σίγουρη η ενσωμάτωσή του σε κάποιο μελλοντικό προϊόν της Oculus.

Μέσω της τεχνολογίας οι χρήστες θα μπορούν να ζήσουν με μεγαλύτερη αληθοφάνεια κάτι που θα βοηθήσει το μέλλον και ίσως την εμπορική επιτυχία της τεχνολογίας. Μέσω του HapticWave οι χρήστες μπορούν να νιώσουν την παρουσία διάφορων αντικειμένων στον χώρο καθώς και να αντιληφθούν διαφορές μεταξύ αυτών. Τέλος, σημειώνεται ότι οι πρώτες λειτουργικές συσκευές θα εμφανιστούν στην φετινή SIGGRAPH στο Anaheim της California.

[img_alt=Oculus Gloveless HapticWave χειριστήρια για VR]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67357.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι στα σπάργανα το VR, έχω την αίσθηση ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών των πρώτων συσκευών, στο μέλλον θα καταλήξει σε ένα μεγάλο κουτί που απ' έξω θα λέει "Μα τι σκεφτόμασταν"; :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now