MetallicGR

Production εκδόσεις του Firefox με κώδικα Rust

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Production εκδόσεις του FireFox με κώδικα Rust]http://www.hwbox.gr/images/news_images/firefox.jpg[/NEWS_IMG] Ο επερχόμενες εκδόσεις του FireFox θα εστιάζουν περισσότερο στην ασφάλεια με τη χρήση κώδικα Rust, που θεωρείται μια άξια εναλλακτική της γλώσσας C++.

Ο κύριος λόγος σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του browser είναι η αποτροπή memory exploits που πιθανόν θα υπάρχουν με τη χρήση της εφαρμογής με στοιχεία C++. Η αρχή σύμφωνα με έρευνα της Mozilla Foundation θα πραγματοποιηθεί από το media stack του browser, ένα κομμάτι που αρκετά συχνά πέφτει 'θύμα' επιθέσεων από hackers που επιθυμούν τη πρόσβαση στο σύστημα του χρήστη, ενώ είναι αντίστοιχης σημασίας με το mediaserver του Android, καθώς σε αυτό το κομμάτι του λειτουργικού εμφανίστηκε η ευπάθεια με το όνομα Stagefright, την οποία η Google βελτιώνει με τη πάροδο του χρόνου.

Με βάση τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από περίπου ένα δις χρήστες (των unstable builds), η χρήση του τμήματος που είναι 'γραμμένο' στη γλώσσα Rust δε φαίνεται να έχει επηρεάσει κανέναν με κρασαρίσματα ή μείωση των επιδόσεων.

[img_alt=Production εκδόσεις του FireFox με κώδικα Rust]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67387.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now